Connect with us

Novinky

Hokej: Havranov čakajú v baráži Nové Zámky a Bardejov

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany nedokázali postúpiť do play-off a čakajú ich záchranárske práce v trojčlennej baráži s Bardejovom a Novými Zámkami. Piešťanci nevyhrali ani v poslednom kole v Trenčíne a pred sebou majú ešte náročný záver sezóny. Havrani potrebovali v zápase Duklu bezpodmienečne poraziť, aby si udržali aspoň teoretickú šancu na účasť v play-off, Martin by však zároveň musel prehrať v Poprade. Ani jedno z toho sa nestalo a tak padol barážový čierny Peter na Piešťany.

„Škoda toho, chalani hrali dobre, vidieť naše herné zlepšenie. Naše výkony majú stúpajúcu tendenciu, z tejto stránky môžeme byť spokojní. Ideme nakoniec do baráže a dúfam, že budeme úspešní,“ povedal po zápase Adam Nagy, ktorý dostal príležitosť pred Patrikom Rybárom.

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany tak budú zachraňovať účinkovanie v Tipsport Lige v trojčlennej baráži s Bardejovom a Novými Zámkami. „Nesledujem príliš prvú ligu, no určite to budú kvalitné družstvá, ktoré sa predpokladám posilnili, keď chcú postúpiť do extraligy. My sme však tipsportligové mužstvo a dúfam, že to ukážeme na ľade,“ povedal po zápase Jakub Ručkay.

O víťazovi prvej ligy ešte nie je rozhodnuté. Definitíva padne až v piatom zápase. Tento rok si však na rozdiel od predchádzajúcich obaja finalisti zabezpečili účasť v baráži, v ktorej si zahrajú s deviatym tímom základnej časti ligy – teda s ŠHK 37 Piešťany. Voľné sú dve miestenky v najvyššej súťaži, o ktoré bude bojovať trojica Nové Zámky, Bardejov a Piešťany. Skalica, keďže nenastúpila na tri zápasy a vylúčili ju z ligy, automaticky zostúpila do druhej najvyššej súťaže.
Vzhľadom k tomu sa teda baráž bude hrať iba za účasti troch klubov a jeden z nich bude mať vždy v každom kole voľno. Systémom každý s každým odohrajú tímy dva zápasy doma a dva zápasy vonku. Prvý zápas je na programe 13. marca.

Reklama

TS ŠHK37 Piešťany – Tomáš Horký/red  Foto: Laco Ďuračka

Populárne články