Connect with us

Šport

Hokej: Havrani zostali pred bránami finále

Published

on

Reklama

Extraligovému nováčikovi siedmy rozhodujúci zápas o postup do finále slovenskej extraligy nevyšiel. Mužstvo ŠHK37 Piešťany prehralo v stredu 3. apríla s HKM Zvolen 0:5. Hoci doteraz boli výhry Zvolena vždy len tesné, tento raz Zvolenčania ukázali, že nenadarmo boli víťazom základnej časti.
[singlepic id=41192 w=560 h=373 float=center]

Základom zvolenského úspechu sa stalo premieňanie presiloviek. Štyri z piatich gólov dali práve počas početnej výhody. Prvý gól zápasu padol až osem sekúnd pred koncom prvej tretiny. Piešťanci tak dostali počas presilovky z hokejky Andreja Podkonického nepríjemný pozdrav do šatne, na ktorý sa im nepodarilo už reagovať.

Reklama

V polovici riadnej hracej doby pridali Zvolenčania druhý gól. Peter Hraško mal počas presilovky dostatok priestoru medzi kruhmi, aby zápästím vystrelil popod Tomekovu lapačku. Do konca tretiny pridali domáci ešte jeden zásah a znovu v presilovke. V 38. minúte poslal ponad Tomekov ľavý betón puk do brány Kamil Brabenec.
V 47. minúte zvýšili Zvolenčania už na 4:0. Michal Chovan obišiel dvojicu brániacich Havranov a šikovne prihral medzi kruhy Lukášovi Juríkovi, ktorý popod vyrážačku brankára hostí skóroval. Poslený gól pridali Zvolenčania znovu v presilovke. Osemnásť sekúnd pred koncom stretnutia sa počas vylúčenia Vladimíra Urbana presadil Milan Jurík. Hráčov ŠHK37 môžu v tomto zápase mrzieť nevyužité presilovky. Naopak Zvolenčania tie svoje dokázali premieňať.

REKLAMA

Reklama

fitness sity cvicenia

Finálovým súperom Košíc teda bude Zvolen. Piešťany ako extraligový nováčik naplnili svoje plány nad očakávania, predvádzali vyrovnané výkony a vo svojej prvej extraligovej sezóne môžu byť právom hrdí na postup do semifinále.
Autor: ht Ilustračné foto: Tomáš Niščák

Populárne články