Connect with us

Šport

Hokej: Havrani zdolali Banskú Bystricu po predĺžení

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany privítali v nedeľu 15. septembra  v prvom extraligovom kole na domácom ľade mužstvo HC´05 Banská Bystrica. Piešťanci už počas týždňa hrali zápas proti HK Orange 20, v ktorom mladíci Havranov poriadne potrápili, ale napokon prehrali 1:2. V zápase proti Banskobystričanom sa Havrani tiež presadzovali len pomaly. Prehrávali už 0:2, avšak podarilo sa im vyrovnať a zápas otočiť vo svoj prospech v predĺžení.

w_MG_0009Prvý gól stretnutia do Tomekovej bránky padol na konci tretej minúty, keď sa presadil Petr Kafka. Piešťanci mali potom výhodu presilovky, ale gól nedali. V polovici tretiny bola hra na niekoľko minút prerušená pre rozbité ochranné sklo. V štrnástej minúte sa presadili opäť Bystričania. Po samostatnej akcii nachytal Tomeka strelou ponad rameno Tomáš Zigo.

Reklama

V 28. minúte sa vytúženého gólu dočkali aj Piešťanci. Jeho autorom bol Samir Saliji, ktorému asistovali Melichárek a Valábik. V závere druhej tretiny mali Havrani výhodu dvoch presiloviek, ale puk za chrbát Zaneho Kalmebu nevedeli dostať.

V šiestej minúte tretieho dejstva domáci konečne využili aj početnú výhodu. Na 2:2 vyrovnával Vladimír Nemec. V 53. minúte poslali rozhodcovia na trestnú lavicu za napadnutie Jakuba Ručkaya, ktorý dostal aj osobný trest, hráči Banskej Bystrice však jeho prehrešok nepotrestali. Ponúknutou výhodou z 55. minúty podobne naložili i domáci, a tak nasledovalo predĺženie.

Reklama

V ňom po troch minútach a dvoch sekundách rozhodol Boris Valábik. Zachytil puk na modrej čiare a vystrelil ho na bránu hľadajúc svojich spoluhráčov. Trafil však obrancu Michala Hudeca, od ktorého sa odrazil pomedzi nohy Kalembu do vlastnej brány. Piešťanci tak vyhrali 3:2. Duel sledovalo 1556 divákov. Ďalší extraligový zápas čaká Havranov v utorok v Trenčíne.

[nggallery id=2498]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články