Connect with us

Šport

Hokej: Havrani to dokázali, sú v semifinále

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti, ktorí sú v tejto sezóne nováčikmi hokejovej extraligy zvládli posledný siedmy rozhodujúci duel štvrťfinále na domácom ľade proti Skalici. Po víťazstve 4:1 sa tešia z historického postupu do semifinále slovenskej extraligy, kde ich čaká Zvolen.

[singlepic id=40709 w=560 h=373 float=center]
Dôležitý prvý gól v stretnutí dali Havrani v polovici osemnástej minúty. Nahodený puk hneď po buly tečoval do skalickej brány Henrich Ručkay.  Skaličanom sa zásluhou Pálffyho podarilo vyrovnať v siedmej minúte druhej tretiny. Ešte do druhej prestávky však zvýšil na 2:1 v prospech domácich druhý z bratov Ručkayovcov, Jakub. V hre 4 na 4 prešiel cez brániaceho hráča a brankárovi Trenčanovi poslal puk nechytateľne pod brvno.

Reklama

REKLAMA

fitness sity cvicenia

Reklama

V 47. minúte sa pod ďalší gól Piešťancov opäť podpísal Jakub Ručkay, ktorý si pekne vytiahol skalického brankára a potom presne prihral medzi kruhy Michalovi Peškovi. Pre toho už nebol žiaden problém skórovať do prázdnej brány – 3:1.  V závere stretnutia, keď domáci stále viedli o dva góly sa hostia odhodlali pre hru bez brankára. Pol minúty pred koncom to využil Henrich Ručkay, ktorý dal  definitívnu gólovú bodku do prázdnej brány. Diváci boli vo vytržení. O historický postup do semifinále sa postarala všetkými gólmi trojica rodených Piešťancov. Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zdolali HK 36 Skalica 4:1 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.
V semofinálových súbojoch sa stretnú so Zvolenom. Prvé dva zápasy sú na pláne v piatok 22. a v sobotu 23. marca vo Zvolene.

[youtube width=“560″ height=“350″]http://youtu.be/oftI6gaF2jw[/youtube]

[nggallery id=2191]

Autor: ht Foto: Tomáš Niščák

Populárne články