Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prehrali doma so Zvolenom až po nájazdoch

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti potrápili v piatok Košice, s ktorými prehrali až po predĺžení a v nedeľu ukázali aj lídrovi zo Zvolena, že svoje perie Havrani nedajú len tak ľahko.

Doma Piešťanci naposledy prehrali so Zvolenom 0:3. O víťazstve Zvolena v poslednom vzájomnom stretnutí na ľade HKm sa rozhodlo v predĺžení. Dnes to opäť spočiatku vyzeralo na jasnú dominanciu lídra, i keď Havrani začali zápas opoznanie aktívnejšie ako koncom novembra. Góly však strieľali najskôr iba hostia. Prvý padol 25 sekúnd pre koncom úvodného dejstva. Domáci spravili chybu vo svojom obrannom pásme a po krížnej prihrávke z ľavej strany poľahky Tomeka prekonal Michal Chovan.

Reklama

[singlepic id=37428 w=520 h=340 float=center]

V úvode druhej tretiny udreli Zvolenčania opäť. Vyhrali buly, z modrej strieľal Chovan, puk jemne tečoval cloniaci Kamil Brabenec – 0:2. V polovici stretnutia si Chovan pripísal druhý presný zásah v zápase, keď Tomeka prekonal pekným blafákom – 0:3. S domácimi to vyzeralo zle nedobre. Vhod im prišla presilovka po vylúčení Brabenca, ktorú po trme vrme pred hosťujúcim brankárom Šimkom využil Martin Chylo. Do prestávky sa Havranom podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu vďaka peknej individuálnej akcii najproduktívnejšieho hráča domácich Henricha Ručkaya.

Reklama

V úvode tretej tretiny Piešťanci vyrovnali na 3:3. Strelcom gólu bol Adrián Kolník. Domáci mali aj ďalšie šance, Šimko však bol pozorný. Osem minút pred koncom stretnutia prišli hostia o strelca dvoch gólov Michala Chovana. Ten si pri nezavinenom nešťastnom páde poranil koleno a putoval do nemocnice. V čase 56:40 sa domáci ujali vedenia 4:3, autorom gólu bol Henrich Ručkay, ktorý pri pravej tyčke prekonal ležiaceho gólmana hostí. Neubehla však ani minúta a bolo vyrovnané. Domáci nezvládli vyviezť puk, Zvolenčan Výborný prihral Ďalogovi a ten tečom poslal puk pod brvno – 4:4.

Nasledovalo bezgólové predĺženie a po ňom samostané nájazdy. Do domácej bránky sa postavil Jozef Ondrejka. Hneď z prvého nájazdu ho však pomedzi nohy prekonal Kamil Brabenec. Naopak Jakub Ručkay poslal puk priamo do lapačky zvolenského brankára. Ondrejku prekonal pri druhom nájazde so šťastím aj Škavaridlo. Šišovský proti Šimkovi neuspel. Z piešťanskej strany opäť nájazdová mizéria a tak si Zvolenčania odnášajú víťazstvo, i keď po predvedenom výkone by si ho asi viac zaslúžili domáci.
Autor: db Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články