Connect with us

Šport

Hokej: Druhé štvrťfinále vyhrali Košičania, stav série je 1:1

Published

on

Reklama

Druhý štvrťfinálový zápas hokejovej extraligy medzi Košicami a Piešťanmi sa hral v nedeľu 1. marca vo východoslovenskej metropole. V prvom dueli Havrani zaskočili víťaza základnej časti, preto mali Košičania čo oplácať, keď chceli vyrovnať stav série. Zápas mali tento raz vo svojej réžii hokejisti Košíc, ktorý zvíťazili 5:2.

hokej havrani kosice

Reklama

Ilustr. foto: Laco Duračka

Východniari začali aktívne. Hneď v úvodných minútach pritlačili hostí v ich obrannom pásme a už na začiatku tretej minúty získali presilovú hru. Košičania ju využili po dvadsiatichdvoch sekundách, keď Adam Jánošík od modrej čiary prepálil všetko čo mu stálo v ceste. V ďalšom priebehu tretiny hrali obe mužstvá po dve presilovky, ale napriek tomu už ďalší gól nepadol.

Reklama

O osude stretnutia sa rozhodovalo v polovici druhej tretiny. V tridsiatej minúte zvýšili Košičania na 2:0, keď sa pred bránou hostí najlepšie zorientoval Peter Sojčík a puk pretlačil do siete. Havrani znížili opäť na rozdiel jedného gólu už o necelú minútu. Tomáš Klempa zakončil medzi Hylákove betóny. Po ďalšej minúte sa skóre opäť menilo. Košičania využili presilovku a zvýšili na 3:1. Autorom gólu bol Richard Jenčík. Na začiatku 36. minúty Východniari zvýšili na 4:1, Tibor Kutálek z uhla našiel medzeru pri ľavej žrdi brankára Rybára.

V tretej tretine na začiatku 45. minúty signalizovali rozhodcovia vylúčenie na strane hostí, napokon však z neho nebolo nič, pretože Košičania stihli skórovať. Gabriel Spilar poslal peknú prihrávku Richardovi Jenčíkovi, ktorý bez problému zakončil – 5:1. V 49. minúte putoval za podrazenie na trestnú lavicu Miroslav Marcinko. Havrani presilovku priamo nevyužili, avšak na konečných 5:2 znížili dve sekundy po návrate Marcinka. Od modrej pálil Ivo Kotaška.

Stav série po dvoch zápasoch v Košiciach je 1:1. Štvrťfinále pokračuje v stredu 4. marca v Piešťanoch.
-th-

Populárne články