Connect with us

Šport

Hádzanári sú už v prvej trojke, doma porazili Pezinok

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany hostili v nedeľu 12. novembra na domácej palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina tím ŠKH Agrokarpaty Pezinok. V priamom súboji o prvú trojku v prvoligovej tabuľke obstáli lepšie Piešťanci, keď dokázali zvíťaziť 29:28. Najbližší domáci zápas bude zrejme rovnako dramatický, nakoľko našich hádzanárov čaká duel s lídrom 1. ligy celkom MHáK Martin, hrať sa bude 26. novembra o 16.00 hodine.

V dôležitom zápase sa prvý presadili Pezinčania. Piešťany sa ujali vedenia na 3:2 v 6. minúte po góle Sedláčka. Postupne pokračovali vo svojej hre a náskok zvýšili na rozdiel dvoch gólov, v 12. minúte bolo 7:5. Následne pri vylúčení Salvatu na 4. minúty vyrovnali Pezinčania na 7:7. Po oddychovom čase začali Piešťanci lepšie brániť a sériou siedmich gólov zakončil Fejes a v 25. minúte bolo 14:7. Hosťom z Pezinka sa v závere ešte podarilo znížiť na polčasových 16:11. V prvom polčase doplatil na tvrdú obranu Pezinka zranením Majerník, strelecky sa presadili: Bolješik 5 gólov, Fejes a Sedláček pridali 3 góly, Minarovský a Majerník rozvlnili sieť dvakrát a jeden gól pridal Jakubík.

Reklama

V druhom polčase Udržiavali Piešťany neustále päť gólový náskok, až 46. minúte využili Pezinčania presilovku pri vylúčení Jakubika na zníženie 24:21. V 53. minúte sa hosťom podarilo znížiť na 26:25. V závere zápasu domáci udržiavali vedenie, hoci sa Pezinčanom podarilo viac krát zlepenými a šťastnými gólmi znížiť. Hádzanári MHK Piešťany však disciplinovanou hrou udržali víťazstvo a v 58. minúte strelil víťazní gól na 29:27 Salvata. V závere zápasu už len hostia znížili na konečných 29:28. V druhom polčase sa strelecky presadil šesťkrát Bolješik, tri góly pridal Salvata, Majerník a Fejes skórovali dvakrát.

Reklama

„V prvom kole sme prehrali v Pezinku 30:27 a vedeli sme o sile súpera. Pre zranenia a pracovné povinnosti nám chýbali viacerí hráči, zápas tak vôbec nebol ľahký a viacerí hráči museli hrať bez striedania. V prvom polčase sme sa pomalšie rozbiehali, ale výborne sme zahrali druhú polovicu prvého polčasu. Trochu ma mrzí záver zápasu, keď sme sa nevedeli presadiť cez tvrdú obranu Pezinka, ktorá bola miestami až na hranici regulárnosti, naopak nám sa prestalo dariť v obrannej hre. V závere sme taktickým výkonom udržali víťazstvo a pripísali si dva dôležité body. Zápas sme vyhrali najmä vďaka bojovnosti celého družstva. V budúcom kole cestujeme do Stupavy. Treba pochváliť celý tím za bojovný výkon aj napriek tomu že sme nehrali v optimálnej zostave,“ povedal k domácemu víťazstvu tréner Martin Nedorost.

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 5, Minarovský 2, Sedláček 3, Podhraský , Salvata 3, Bolješik 11, Jakubík 1, Macek ,Vlado, Stano , Majerník 4

red/MHK Piešťany/Foto archív

Populárne články