Connect with us

Novinky

Hádzaná: Proti silnej Stupave obstáli naši na výbornú

Published

on

Reklama

Deviate kolo 1. slovenskej mužskej hádzanárskej ligy prinieslo napínavý zápasmedzi minuloročným víťazom ligy HC Tatran Stupava a hosťujúcim celkom MHK Piešťany. Naši hádzanári mali súperom čo oplácať, nakoľko v druhom kole na domácej palubovke prehrali 22:28. Piešťanci pokračovali aj v tomto napínavom zápase vo víťaznom ťažení a dokázali do bodky naplniť predsavzatie zvíťaziť. V 37. minúte bol síce ešte stavnerozhodný 12:12, ale sériou gólov Vlada Salvatu, Norberta Feješa a Marcela Majerníka naši v 50. minúte vyhrávali už 13:20. Tím Stupavy sa nevzdával a v poslednej 10-minútovke pridal ešte 5 gólov, zatiaľ čo Piešťanci len 1, ani to však nestačilo a naši sa už po šiesty raz po sebe radujú z víťazstva, Stupavu porazili 18 : 21. Najbližšie hostí tím MHK Piešťany tabuľkového lídra z Martina, duel sa bude hrať v nedeľu 26. novembra o 16.00 hodine.

Reklama

V dôležitom zápase sa prvý presadili Jakubík v 2. minúte 0:1 a až do 11. minúty padali góly len zo sedemmetrových hodov, domáci Stupavčania sa postupne ujali vedenia 5:2. Na oboch stranách sa dobre bránilo, šancí na streľbu bolo málo. Domáci viedli v 15. minúte 6:3. Hostia po góloch Salvatu a Majerníka v oslabení v 17. minúte znížili na 6:5. V 20. minúte práve Salvata vyrovnával na 7:7. V 26. minúte opäť viedla Stupava 10:7. Fejes následne v oslabení znížil a v záverečných sekundách Majerník upravil na polčasových 10:9 pre Stupavu. V prvom polčase sa strelecky presadil Majerník s tromi presnými zásahmi, Fejes a Salvata skórovali dvakrát, Jakubík a Halo strelili po jednom góle.

V druhom polčase začali aktívnejšie Piešťany Halo, vyrovnal a Sedláček poslal Piešťany v 33. minúte do vedenia 10:11. Domácim sa podarilo ešte v 37. minúte vyrovnať na 12:12. Od tohto stavu boli Piešťany lepším družstvom na ihrisku. Nielen, že dobre bránili, ale presadzovali sa aj strelecky a sériou gólov Salvatu, Fejesa a Majerníka viedli v 47. minúte 13:20. V záverečnej desaťminútovke sa podarilo domácim znížiť pri vylúčení Sedláčka a Majerníka, v 56. minúte na 15:21. V závere zápasu ešte kozmeticky upravili výsledok na 18:21, ale dôležité body idú do Piešťan. V druhom polčase sa strelecky presadili Majerník a Fejes, ktorí strelili po tri góly, Salvata, Sedláček a Halo pridali po dva presné zásahy.

Reklama

„V prvom kole sme prehrali doma so Stupavou 22:28. V zápase proti najlepšej obrane v súťaži sme sa ťažko presadzovali najmä v prvom polčase. Počas celého zápasu nám fungovala obrana dirigovaná Jaššom. Chalani nielen dobre bránili, ale viacero striel zblokovali a čo prešlo to pochytal Meluš. V prvom polčase domáci ešte hádzali päť sedmičiek, ale v druhom sa obrana ešte zlepšila a nepúšťali sme domácich do streleckých šancí. V útoku nebolo jednoduché sa presadiť, tak sme hrali trpezlivo až do čistých šancí. Obe družstvá sa dobre strážili nedovolili hrať rýchle protiútoky. Aj napriek tomu že sa strelecky nepresadili na ihrisku si svoje odviedli Kotula, Jaššo, Bolješik a Stano. V závere zápasu sme niekoľko krát zbytočne uponáhľali streľbu. Vyhrali sme najmä vďaka bojovnosti celého družstva. Som rád že po kolektívnom bojovnom výkone si vezieme dôležité dva body v boji o prvú štvorku, hlavne z burlivého diváckeho prostredia, kde nás boli povzbudiť aj naši fanúšikovia. V ďalšom kole hostíme prvý Martin, príďte nás povzbudiť,“ zhodnotil zápas Martin Nedorost.

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 5, Sedláček 2, Podhraský , Salvata 4, Bolješik, Halo 3, Jakubík 1, Macek ,Kotula, Jaššo Stano , Majerník 6,

-red/MHK Piešťany/Foto: HC Tatran Stupava and Fans-

Populárne články