Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany zdolali v prvom kole nadstavby Stupavu

Published

on

Reklama

V prvom kole nadstavby  o 1.-6. miesto 1. hádzanárskej ligy cestovali hráči MHK Piešťany za súperom do Stupavy.


V dueli sa ako prvý  presadil strelecky Piešťanec Majerník. MHK Piešťany v 1. minúte viedli 0:1, obe družstvá sa strelecky presadzovali do 6. minúty, keď domáci neustále doťahovali náskok Piešťan do stavu 4:4. V 8. min po góle Bočkaya vyhrávali Piešťany 4:5. Následne Boljiešik nepremenil 7 m hod. Domáci v 11. vyrovnali na 5:5. V 15. min vyhrávali Piešťany 5:7. Trpezlivou hrou nielen v obrane, ale aj v útoku si hostia vytvorili v 24. min trojgólový náskok 8:11. V 27. min sa podarilo po troch rýchlych kontrách domácim vyrovnať na 11:11. V závere polčasu sa presadili už len hostia. Halo zo 7 m hodu a Majerník upravili na 11:13 pre Piešťany.

Reklama

V druhom polčase začínali domáci presilovkou, keď hneď na začiatku bol vylúčený Boljiešik. Stupavčania ju využili na zníženie na 12:13. Po góloch Fejesa a Bočkaya v 34. min bolo 12:15, domáci ešte znížili 13:15. Hostia však tromi gólmi odskočili na 13:18. V  40. minúte znížili domáci na 16:20, keď skóre pribúdalo na obe strany. Piešťany vychádzali z dobrej obrany a pestrej hry v útoku a štyrmi gólmi v rade zlomili odpor domácich. V 45. min vyhrávali 16:24. Postupne sa dostali na ihrisko skoro všetci hráči. V 54. min Macek zvyšoval na 19:30. V závere zápasu už domáci iba skorigovali výsledok po viacerých chybách hostí v útoku. Záverečnú bodku za zápasom dal Sedláček 25:32.

„Po kolektívnom výkone sme dosiahli cenné víťazstvo, ktoré sa nerodilo ľahko. Súpera sme zlomili v strede druhého polčasu. Dôležitá bola trpezlivá hra v obrane. Obe družstvá dobre bránili, aj keď to nevyzerá a padalo veľa gólov, najme v druhom polčase padali aj po rýchlych protiútokoch. Vychádzala nám trpezlivá hra v útoku až do vypracovanej čistej šance. Niektoré z nich skončili na konštrukcii bránky. O  našej zvýšenej bojovnosti v obrane hovorí aj počet vylúčení na našej strane. V útoku sme boli nebezpečný ako družstvo, keď sa presadilo strelecky až 10 hráčov. Ešte raz treba poďakovať domácim za výbornú atmosféru v hľadisku. Mojím chlapcom chcem poďakovať za výborný bojovný a herný výkon, za ktorý sme priniesli dva cenné body,“ zhodnotil zápas tréner Martin Nedorost.

Reklama

MHK Piešťany najbližšie cetujú 10. marca do Levoče a doma sa predstavia 18. marca o 16:00 h, keď privítajú Martin.

-red-/TS MHK Piešťany, Ilustračné foto: ihastag.sk

Populárne články