Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťany zdolali v náročnom zápase Dunajskú Stredu o jediný gól

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v 12. kole na zápas do Dunajskej Stredy, kde ich čakal zápas proti domácim. Piešťanci po vynikajúcich výkonoch v celej sezóne vedú tabuľku o tri body, naproti tomu ich súper sa nachádza na predposlednej priečke. Domáci hráči sa snažili hrať pomalú hádzanú, čomu sa náš tím musel prispôsobiť a len náročne hľadal recept na obranu súpera. Sústredenou hrou však MHK Piešťany nedopustil žiadne prekvapenie a po polčasovom výsledku 11:13 klub zvíťazil o gól výsledkom 25:26. Už v nedeľu 12. marca privítajú naši na palubovke telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina juniorov ŠKP Akadémia, zápas začína o 14.30, následne budú hrať doma s Martinom. 
Hádzaná (9)

V úvode zápasu sa strelecky presadzoval najme Miženko a v 11. minúte po jeho góloch vyhrávali Piešťany už 1:4. Po chybách v rozohrávke sa podarilo domácim hádzanárom v 15. minúte vyrovnať na 5:5. V 20. minúte po góloch Hala Piešťany opäť odskočili na 6:8. Domácim sa podarilo znova vyrovnať v 25. minúte na 10:10. V 26. minúte posledný krát v zápase domáci viedli 11:10, ale posledná časť hry vyšla lepšie Piešťanom a po góloch Salvatu, Kotulu a Hala vyhrávali 11:13.

Reklama

Začiatok druhého polčasu patril Piešťanom, ktoré zvýšili po troch pekných góloch Hala náskok na 11:16. Domácim sa podarilo v 45. minúte vyrovnať na 17:17. Od tohto stavu to bola hra gól na gól až do 50. minúty, kedy sa skóre zastavilo na 20:20. Piešťanskí hádzanári v 52. minúte odskočili po góloch Strižinca a Kotulu na 20:23. V 55. minúte Po peknej kombinácii upravoval Miženko na 22:25. V záverečnej časti zápasu sa gólovo presadil Kotula. Piešťany síce dovolili v posledných sekundách zápasu domácim znížiť na rozdiel jediného gólu na 25:26, ale zápas doviedli do víťazného konca.

„Dunajská Streda hrala pomalú hádzanú a to nám veľmi nevyhovovalo. Nedarila sa nám streľba a v zápase boli pasáže, keď sme si po pekných kombináciách vytvárali gólové šance, ale na našu škodu sme ich často nepremieňali a naopak často sme dovolili domácim dotiahnuť sa na nás. Obrana nám nefungovala nechávali sme domáceho strelca zakončovať z voľnej ruky. Škoda, že sme sa nedokázali gólovo odrhnúť a do konca sme sa museli báť o dva body napriek tomu, že sme boli lepším družstvom. Problémy v zápase nám spôsobilo najmä to, že sme sa prispôsobili hre domácich. Všetci hráči prispeli k víťazstvu aj keď nie všetkým sa podarilo strelecky presadiť. V niektorých pasážach hry sme hrali peknú kombinačnú hádzanú a v niektorých sme zase viacej bojovali ako hrali. Chýba nám ešte herná prax a verím, že sa naša hra sa bude zlepšovať od zápasu k zápasu,“ povedal po zápase tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák, Matejovič I., Halo 9, Franta 4, Strižinec 2, Miženko 6, Grúň, Salvata 1, Kotula 4, Macek, Stano

Dunajská Streda – Piešťany 25:26
SKP Academi – Stupava 21:32
Vajnory – Levoča 33:27
Martin – Cífer 43 :23

hádzaná

Populárne články