Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťany podľahli Levoči o tri góly

Published

on

Reklama

Piešťanskí hádzanári cestovali v sobotu 9. apríla do Levoče a pred fantastickým publikom podľahli svojmu súperovi 31:28. Druhý barážový zápas bol veľmi vyrovnaný a bojovný výkon mohol našim hráčom priniesť aj víťazstvo. O výsledku nakoniec rozhodli hlavne naše výlučenia v druhom polčase a niekoľko nepremenených šancí. Hádzanárov MHK Piešťany čaká séria ťažkých domácich zápasov, keď na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina privítajú do konca apríla postupne Malacky (17.4.) Martin (23.4.) a Levoču (30.4.).

Od začiatku hrali obidve družstvá dobre kombinačne v útoku. Domácim sa podarilo odskočiť v 5 minúte na 3:0, keď strely našich hádzanárov skončili na konštrukcii bránky. Piešťany boli nervózne, nedarila sa im streľba a prechod do rýchleho protiútoku. V 7. minúte znížili na 3:2, ale domáci znova odskočili na 6:3 a v 15 minúte svietil na ukazovateli skóre stav 9:6. Od tohto stavu zlepšili Piešťany nielen obranu, ale aj streľbu a v 25 minúte sa ujali prvý krát vedenia 12:13. Jednogólové vedenie udržiavali až do konca polčasu, ktorý skončil v pomere 14:15.

Reklama

Po prestávke Piešťany začali koncentrovane a postupne zvyšovali náskok. V 4. minúte viedli 16:19, domáci po oddychovom čase začali hru vyrovnávať a v 8. minúte po troch chybách našich hádzanárov vyrovnali na 19:19. V 42. minúte už domáci viedli 23:21. Piešťanci sa nevzdávali a v 51. minúte vyrovnali na 26:26. Vyrovnaný stav bol až do 58. minúty, kedy domáci dostali možnosť sedemmetrového hodu a hosťujúceho Salvatu rozhodca vylúčil. Hosťom o piatich hráčoch sa už nepodarilo streliť vyrovnávajúci gól. V závere Piešťany v snahe získať loptu pustili domácich do streľby, čo domáci využili. V záverečných sekundách ešte kozmeticky upravili na konečných 31:28.

Hodnotenie trénera: Tesne pred odchodom sme riešili problémy so zostavou, ktorá bola dosť oklieštená. Pred hráčmi, ktorí boli na zápase treba dať klobúk dole. Pristúpili k nemu naozaj zodpovedne a bojovali od začiatku do konca. Zvláštne poďakovanie patrí Lacuškovi, ktorý prišiel za nami z práce až polhodinu pred zápasom a pomohol svojím výkonom. Ťažšie sme sa rozbiehali, dostali sme zopár lacných gólov po odrazených loptách. Na jednej strane sa odrážali domácim do rúk a z dorážiek dávali góly a na strane druhej, po našich strelách sa lopty vracali do rúk domácim, z čoho vyrážali do rýchlych protiútokov. V zápase sme opäť bojovali aj za nepriaznivého stavu a dlho sme boli v hre o body. V závere nám chýbali sily a mali sme aj smolu, čo domácim ako šťastnejšiemu družstvu prinieslo body. Treba dodať, že aj domáci hrali veľmi dobre a hlavne pred výbornou diváckou kulisou.

Reklama

Zostava MHK: Kapša,Javorčík, – Lacuška 3, Salvata 5, Jadroň 5, Strižinec 7, Miženko 1, Varačka 3, Briadka 4, Stano

Tabuľka baráže o extraligu
1. Malacky 4 body
2. Levoča 2 body
3. Piešťany 1 bod
4. Martin 1 bod

Doterajsie výsledky:
Martin : Piešťany 23:23
Malacky : Levoča 38:26
Levoča : Piešťany 31:28
Malacky : Martin 36:27

-MHK Piešťany-

Populárne články