Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany naďalej na víťaznej vlne

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Pieťany privítali v 1. kole nadstavbovej časti súperov z Levoče. Divácky príťažlivý zápas priniesol množstvo pekných akcií a gólov. Z duelu síce mali domáci rešpekt, ale hneď od úvodných minút držali zápas pevne vo svojich rukách a polčas vyhrali 21:12. Vinou chvíľkovej dekoncentrácie síce dovolili svojim súperom v druhej časti hry znížiť, výrazný náskok Levočania skresali na rozdiel štyroch gólov, ale naši nakoniec zvíťazili 37:31. Najbližší domáci zápas na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina ich čaká v nedeľu 9. apríla, kedy je naplánovaný súboj so Stupavou.

Reklama

V úvode zápasu domáci viedli o gól až do 4. minúty. Potom sa skóre rýchlo menilo na 3:3 a po troch góloch Miženka odskožil náš tím na 6:3. MHK Piešťany malo viacej z hry a po konbináciach v útoku zvyšovali postupne svoj náskok. V 10. minúte bolo 10:5 a v 15. minúte už 14:7. Po prestriedaní si udržiavali Piešťany náskok až na polčasových 21:12.

Reklama

Na začiatku druhého polčasu v 35. minúte zvyšovali Piešťany na 25:14. Pri hernom výpadku domácich sa Levoči podarilo znížiť po sérii rýchlych protiútokov a v 42. minúte bolo 26:22. Po oddychovom čase Piešťany opäť spresnili hru a v 52. minúte Franta upravoval na 35:25. Domáci v závere dovolili Levoči ešte upraviť skóre na záverečných 37:31.

„Levoča nám v základnej časti dokázala ako jediná zobrať bod a pred zápasom sme mali rešpekt. Začiatok zápasu nám však vyšiel podľa predstáv a od úvodných minút sme diktovali tempo hry. Už v prvom polčase si zahrali všetci hráči a viacerí sa aj strelecky presadili. Škoda dvoch slabších pasáží, keď sme zbytočne stratili náskok, ale dokázali sme zapať na vyššie obrátky, opäť zvýšiť náskok a kontrolovať priebeh zápasu. Na môj vkus sme dostali v druhom polčase veľa gólov, po našich chybách v rozohrávke. Na budúci týždeň nás čaká súboj o prvé miesto a takéto chyby nás môžu mrzieť. Počas celého zápasu sme hrali kombinačne a zakončovali po pripravených akciách, alebo po dobrej práci v obrane i z rýchlych protiútokov. V bráne nás podržali Kapša a Kosák, v poli si zahrali všetci hráči. Ďakujeme skvelým divákom a tešíme sa, že na Stupavu ich príde viac,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák – Matejovič I., Halo 9, Franta 7, Strižinec 3, Majerník 5, Grúň 1, Salvata 2, Miženko 9, Macek 1, Stano

Výsledky 1. kolo:
Piešťany – Levoča 37:31
Stupava – Martin 37:33

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3555″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]
-lt/Zdroj: MHK Piešťany/Foto: lt-

Populárne články