Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany doma v napínavom zápase zdolali Malacky o jediný gól

Published

on

Reklama

V treťom kole baráže o hádzanársku extraligu privítali Piešťany v nedeľu 17. apríla na domácej palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina vedúci tím tabuľky Strojár Malacky. Zápas sa hral pred fantastickým publikom, ktoré hnalo domácich hádzanárov k víťazstvu. Po vyrovnanom dueli, polčas skončil 15:15, sa nakoniec tešili Piešťanci, ktoré svojich súperov zdolali o jediný gól 31:30. Najbližší domáci zápas odohrá MHK Piešťany v nedeľu 24. apríla o 13:30 proti Martinu, určite príďte našich hádzanárov podporiť v ich boji o extraligu.

IMG_5643_resizeÚvod tohto ťažkého zápasu začali lepšie Piešťany, ktoré po dvoch rýchlych góloch viedli v 2. minúte 2:0. Obidve družstvá hrali rýchlu hádzanú a snažili sa zakončovať po vypracovaných šanciach, Malacky zlepšili hru a v 5. minúte viedli Piešťany v pomere 4:3. Domáci zlepšili obranu a vyrážali do rýchlych protiútokov a postupne zvyšovali svoj náskok. V 15. minúte viedli už 10:5, ale od tohto stavu sa hra postupne vyrovnala a hostia z Malaciek našich postupne doťahovali a v 21. minúte znížili na 13:10. Za tohto stavu domáci nepremenili dva sedemmetrové hody, za čo hostia trestali a pri vylúčení Strižinca v 26. minúte vyrovnali a dokonca išli do vedenia 13:14. V 29. minúte bolo skóre 14:15, ale našim hádzanárom sa podarilo do polčasu vďaka Varačkovi vyrovnať na 15:15

Reklama

IMG_5603_resize

Po prestávke Malacky išli do vedenia 15:16. Strižinec vyrovnal zo sedemmetrového hodu a po góle Varačku išli opäť do vedenia Piešťany. Skóre udržiavali naši hádzanári dobrou hrou v náš prospech a v 40. minúte dokonca odskočili o tri góly na 22:19. V 52. minúte upravoval Miženko na 28:25, ale domáci opäť nepremenili dva sedemmetrové hody. Hostia postupne vyrovnávali hru i skóre a v 56. minúte bolo 28:28 a následne pri vlastnom oslabení išli hostia dokonca do vedenia 28:29. Záver stretnutia lepšie zvládli Piešťany keď gólmi Lacušku, Miženka a Vlada otočili skóre vo svoj prospech 31:29, ktoré ešte Malacky kozmeticky upravili na 31:30.IMG_5575_resize

Reklama

 

„Vo fantastickej atmosfére sme vybojovali cenné víťazstvo. Príliš sa nám nedarilo v obrane a v útoku sme sa strelecky trápili hlavne v druhých častiach polčasov. Škoda najmä nepremenených sedmičiek, ale aj následných dorážiek. Ak by sme aspoň niečo premenili, mohli sme len pokojne dohrávať zápas. Je vidieť, že do baráže sa dostali vyrovnané družstvá a zápasy sa rozhodujú v závere. Malackám zachytali opäť výborne brankári, ale strelecky sa presadili len dvaja hráči na rozdiel od našich hádzanárov. V našom tíme sa presadili strelecky viacerí a obaja naši brankári zachytali, keď to družstvo najviac potrebovalo. Myslím, že nakoniec rozhodol kolektívny výkon celého družstva. Náš tím treba vyzdvihnúť najmä za bojovnosť, keď sa Malacky dostali do vedenia. Tí, čo nás prišli povzbudiť videli dobrý zápas s víťazným koncom. V tomto zápase nám pomohol aj Vlado a je škoda, že sa vracia pracovne do Nemecka. Víťazstvom sme vyrovnali boj o extraligu,“ zhodnotil zápas tréner našich hádzanárov Martin Nedorost.

Zostava MHK: Kapša, Javorčík, – Lacuška 3, Salvata 4, Jadroň 6, Strižinec 1, Miženko 3, Varačka 4, Briadka 2, Stano Kotula 3, Vlado 5, Majerník, Matejovič 1.

-MHK Piešťany/Foto: lt-

Populárne články