Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanskí hádzanári vstúpili do extraligy víťazne

Published

on

Reklama

Prvý zápas v extralige po dvadsiatich rokoch Piešťany v Malackách zvládli v úvode septembra víťazne. Hádzaná v ich podaní zaskočila domácich. Postavená bola na výbornej obrane a brankárovi Michalovi Melušovi.

Z rýchlych protiútokov a po kombináciách na postavenú obranu viedli v piatej minúte 0:5. Domáci sa prvýkrát presadili v 7. min, keď znížili na na 1:5. Piešťany pokračovali vo svojej hre a v 13. minúte Polakovič upravoval už na 1:9. Domáci zmenili obranu na využili chvíľkovú slabšiu koncentráciu Piešťan v obrane i v útoku  a vrátili sa do zápasu. V 22. minúte bolo skóre 7:11. V záverečnej 10-minútovke prvého polčasu si  Piešťanci opäť vybudovali šesťgólový náskok na 10:16. Na konci prvého dejstva netrafil Majernik bránku a Malacky z protiútoku ešte mohli znížiť , výborný zákrok však predviedol Meluš.

Reklama

V druhom polčase Piešťany využili presilovku a dvoma gólmi Laha zvýšili náskok na 11:18. Hráči MHK Piešťany do 45. minúty kontrolovali vývoj stretnutia, keď vyhrávali 14:21. Za tohto stavu chytil brankár domácich 7 m hod Polakovičovi a následne viacero čistých šanci Piešťan. Malacky sériou štyroch gólov znížili na 18:21 v 50 minúte. Potom Bočkay pri vylúčení Salvatu zvýšil na 18:22 a po dvoch góloch Miarovského a Majerníka viedli Piešťany 19:25. Domáci ešte chceli dvomi gólmi zápas zdramatizovať, ale záver patril Piešťanom a po góloch Szapuho a Laha vybojovali prvé víťazstvo v extralige.

„Domácich sme zaskočili na začiatku zápasu výbornou hrou v útoku a aj v obrane s výborne chytajúcim Melušom. My sme svoje šance premieňali a vybudovali si náskok 1:9. Potom nastala v obrane strata koncentrácie domácim sa podarilo znížiť. V druhom polčase sme si udržiavali až na malé časové úseky pohodlný šesťgolový náskok. Som rád, že sme podali disciplinovaný, bojovný kolektívny výkon. Pripísali sme si cenné dva body. Zápas hodnotím výborne , aj keď ukázal drobné nedostatky, na ktorých musíme ešte popracovať,“ zhodnotil extraligovú premiéru tréner MHK Piešťany.

Reklama

Strojár Malacky  – MHK Piešťany 22:28 / 10:16/
Víťazná zostava :
Kapša , Meluš, Šantavý – Fejes , Bočkay 1, Polakovič 5, Salvata 2, Laho 6, Szapu 4, Majerník 5, Minarovský 3, Macek , Stano, Halo 1, Jaššo 1

Domácemu publiku sa hádzanári predstavia už v sobotu 8. septembra o 18:00 h, keď budú hostiť v Diplomat Aréne Tatran Prešov. Potom sa doma ešte stretnú v stredu 19. septembra vrámci Slovenského pohára s Topoľčanmi a v extralige nastúpia opäť 23.9. proti HC Sporta Hlohovec.

TS/red

 

Populárne články