Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci sa postarali o prekvapenie, zdolali minuloročného majstra

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany hostili v druhom kole extraligy po prvý raz pred domácim publikom v sobotu 8. septembra Tatran Prešov. Hádzaná, ktorú produkovali oba tímy sa musela viac ako štyrom stovkám divákov páčiť, o to viac, že domáci hrali s minuloročným majstrom vyrovnaný duel, ktorý napokon v závere strhli na svoju stranu a zvíťazili 34:31.

Reklama

Prvý gól stretnutia dali hostia, potom sa však dostali do vedenia domáci, ktorí si ho držali do stavu 4:3. Nasledovala séria väčšej úspešnosti Prešova, ktorý sa tak dostal do vedenia, maximálne však o dva góly. V závere prvého dejstva viedli Piešťanci 15:14. Na polčasových 15:15 upravili „Koňare“ 43 sekúnd pred zaznením klaksónu.

V druhej polovici zápasu to bolo opäť ako na húpačke, chvíľu bol vo vedení jeden tím, chvíľu druhý. Hostia boli očividne zaskočený priebehom duelu, keď od Piešťancov, taký výkon nečakali a s pribúdajúcim časom boli Prešovčania stále nervóznejší. Naopak domáci hnaný publikom využívali čo sa dalo a v najdôležitejších momentoch ich podržal tiež brankár Meluš. V 49. minúte bol stav stretnutia vyrovnaný 25:25. Potom sa však podarilo hráčom MHK Piešťany postupne súperom gólovo vzďaľovať. Pri vylúčení hosťujúceho Pavla Chovana viedli domáci po góle Pavla Polakoviča už 31:28. Nasledovalo vylúčenie domáceho Vladimíra Salvatu a tak sa sily na ihrisku vyrovnali. Piešťanci záver stretnutia ustáli a bližšie ako na dva góly hostí nepustili. Dvadsaťpäť sekúnd pred koncom zvyšoval na 34:30 Lukáš Halo a o zápase bolo rozhodnuté. V posledných sekundách už hostia len skorigovali na 34:31.

Reklama

Piešťanci sa v prvom extraligovom zápase po dvadsiatich rokoch ukázali domácim fanúšikom v dobrom svetle. V búrlivej atmosfére podali výborný výkon a nečakane porazili minuloročného majstra, ktorý pricestoval do Piešťan s mladšími hráčmi. Zhodne po osem gólov strelili do súperovej siete Pavol Polakovič a Tomáš Laho, ktorí mali najväčšiu zásluhu na konečnom skóre.


-th- Foto: Tomáš Hudcovič Video: SZH

Populárne články