Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci ovládli základnú časť prvej ligy

Published

on

Reklama

MHK Piešťany privítali v nedeľu 19. marca Martin bojujúci o druhu priečku v tabuľke. Hostia dali domácim hádzanárom poriadne zahrať a vo vyrovnanom zápase mohol zvíťaziť jeden i druhý tím. Našim sa nakoniec koncentrovanou tímovou hrou, zmenou taktiky, bojovnosťou i individuálnymi výkonmi podarilo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Výsledné skóre 38:36 svedčí o obojstranne útočnej hádzanej, ktorá potešila oko divákov. Najbližšie hostia Piešťanci tím Levoče, v prvom zápase nadstavbovej časti sa na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina stretnú v nedeľu 2. apríla. Príďte domácich povzbudiť a podržať ich v boji o víťazstvo v 1. lige.

Úvod zápasu domácim vyšiel a po zákrokoch Kapšu i góloch Grúňa a Salvatu viedli v 5. minúte 2:0, ale po vlastných chybách dovolili Martinu rýchlo vyrovnať na 3:3. V 9. minúte išli hostia do jednogólového vedenia 4:5, ktoré si udržiavali do 16. minúty, kedy bolo skóre 6:7. V 18. minúte už viedli 6:9 a tento náskok si udržiavali až do konca polčasu 14:17. Piešťanom sa nedarilo ubrániť najme pivota hostí, robili chyby v útoku a v rozohrávke čo trestali Martinčania rýchlymi gólmi. Piešťanci mali navyše smolu pretože viac krát nastrelili konštrukciu bránky.

Reklama

Na začiatku druhého polčasu odskočili hostia na 14:18. MHK Piešťany vysunuli obranu a začali získavať lopty. V 35. minúte vyrovnali na 18:18. Hrala sa obojstranne rýchla a divácky príťažlivá hádzaná, pri ktorej obe družstvá viac mysleli na útok ako na obranu. V 41. minúte sa Piešťany po dvoch góloch Lacušku ujali vedenia 24:23.Opäť spravili chyby v rozohrávke čo Martinčania využili na obrat skóre vo svoj prospech na 24: 25 a v 45. minúte už viedli 25:27. V 50. minúte však zaúradoval Jadroň a po jeho troch góloch bolo vyrovnané 30:30. V 53. minúte po dvoch góloch Salvatu odskočil Piešťany na 34:32 a aktívnou hrou v útoku si aj napriek vylučeniu Lacušku udržiavali mierny náskok. V 58. minúte po góloch Salvatu a Miženka viedli Piešťany už 37:34. Posledný gól Piešťan strelil s chuťou hrajúci Lacuška. Hostia už len gólom z poslednej sedmičky upravili na 38:36.

„Martin prišiel v najsilnejšom zložení. Zápas sa musel divákom páčiť, padlo veľa gólov a obe družstvá trestali chyby súpera rýchlymi protiútokmi. Bol to zápas v ktorom mohli body získať obe družstvá. Rozhodovali nakoniec maličkosti pričom nášmu tímu pomohli obaja brankári, Kapša chytil dve sedmičky a v závere Kosák chytil viacero striel Martinčanov. Podarilo sa nám vyhrať kolektívnym výkonom a aj tým, že sme bojovali sme aj za nepriaznivého stavu. V závere strelil dôležité góly Salvata, ktorý naskočil na posledných desať minút. V prvom polčase sme nehrali zle, ale nepremenili sme šance a naopak hostia trestali chyby v rozohrávke, presadzoval sa najmä rýchlonohý Kjenhus, ktorý strelil až 10 gólov. V obrane sme mali problém z bránením pivota Palsona, ktorý dal v prvom polčase 6 gólov. Do druhého polčasu sme si vysvetlili obranu a zrýchlili hru. Výborný výkon podal Lacuška a zdatne mu sekundovali Strižinec, Jadroň a Franta. Ďakujeme divákom, ktorí nás hnali dopredu aj za nepriaznivého stavu. Po tomto zápase nás čaká po týždňovej prestávke nadstavba a boj o celkového víťaza 1. ligy, kde sa stretnú družstvá z prvých štyroch miest tabuľky,“ povedal tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák – Lacuška 7, Jadroň 9, Halo 2, Franta 6, Strižinec 6, Majerník , Grúň 1, Salvata 4, Vlado, Macek, Stano, Miženko 3,

Piešťany – Martin 38:36
Levoča – Stupava 30:31
SKP Academi – Dunajská Streda 20: 24
Vajnory – Cífer – 35 :28

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články