Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťanci na lídra nestačili

Published

on

Reklama

V siedmom jarnom kole 1. hádzanárskej ligy cestovali Piešťanci k lídrovi súťaže do Pezinku. V jesennom zápase piešťanskí hádzanári uštedrili doposiaľ jedinú prehru v tomto ročníku. Domáci tak mali čo oplácať a darilo sa im.

pn lehota17124331085_528602ca80_b

Reklama

Od začiatku zápasu boli Pezinčania lepší a viedli neustále o dva góly. Piešťanom sa nedarila streľba a mali problém sa presadzovať sa cez dobre postavenú obranu Pezinka, za čo pykali gólmi z protiútokov.  V polovici prvého polčasu hostia zlepšili obranu a rýchlymi protiútokmi nielen, že vyrovnali na 8:8, ale dokázali aj íst do vedenia 9:11. Po tomto vývoji si tréner domácich zobral oddychový čas a následne Pezinčania štyrmi gólmi otočili na 13: 11. Jedno až dvojgólové vedenie si udržiavali až do 30-tej miúty,  keď hostia upravili na 15:14. Za tohto stavu premenili protiútok domáci, avšak  hosťujúcemu Varačkovi sa to nepodarilo, naopak domáci v poslednej sekunde upravili na polčasových 17-14.

kia-042015-500
V druhom polčase Piešťanci nepremieňali šance, domáci tak zvyšovali svoj náskok. Piešťany mali problém nielen z dobrou obranou domácich, ale najme s brankárom Kováčom.  „Na zápas sme nastupovali s cieľom bodovať. V prvom polčase sme sa pomaly rozbiehali, ale podarilo sa nám ísť do vedenia. Škoda, že domáci otočili skóre po ich oddychovom čase. Nezvládli sme koniec prvého polčasu, Pezinčania po našich nepremenených šanciach odskočili na rozdiel troch gólov. Škoda  hluchej desať minútovky uprostred zápasu,  keď sa presadzovali domáci strelci.  Celý druhý polčas sa hrala  rýchla hádzaná na jednej i druhej strane. Domáci neboli o toľko lepší, ale svoje šance na rozdiel od nás premenili a trestali rýchlymi protiútokmi každú našu chybu,“ zhodnotil tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Reklama

Najbližší zápas odohrajú hádzanári MHK Piešťany  26.4. o 17,30 h, keď na domácej palubovke privítajú  ŠKP Bratislava B.

Pezinok – MHK Piešťany 37-30 / 17-14/
Zostava PN : Šantavý , Kapša, Ďurina , Matejovič I, Varačka 2, Majerník 2, Nedorost, Vlado, Kotula 2, Kožík 12, Stano, Majbík 12, Nemček

-mn- Ilustr. foto: Mário Petlák

Populárne články