Connect with us

Novinky

Hádzaná: Muži zakončili rok víťazstvom

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v poslednom tohtoročnom zápase na palubovku bratislavských Vajnor. V náročnom a vyrovnanom zápase 12. kola prvej ligy nakoniec rozhodol výkon piešťanskej obrany a brankárov, ktorí tím podržali v ťažkých chvíľach, ako aj naši štyria päťgólový strelci. Piešťanci dokázali vďaka kolektívnemu výkonu zvíťaziť v pomere 21:28 a prezimujú na vynikajúcej tretej priečke. Najbližší zápas odohrajú doma 18. februára 2018, hostiť budú družstvo Bratislava Handball Academy.

Od začiatku zápasu sa obe družstvá pozorne strážili, skóre narastalo pomaly a v 5. minúte svietilo na ukazovateli skóre 2:2. Domáci Vajnorčania zabrali a v 10. minúte vyhrávali už 5:2. Piešťany po oddychovom čase zlepšili obranu a otočili hru, v 19. minúte mali dvojgólový náskok 6:8. Piešťany boli herne lepším družstvom, ale strelecky sa nedokázali naplno presadzovať. V 15. minúte sa zranil Majerník a Piešťany museli zmeniť zostavu. Hra najmä v útoku sa im nedarila a skóre narastalo pomaly. V 29. minúte Sedláček zvyšoval na 8:12, na záver ešte domáci znížili na 9:12. V prvom polčase sa strelecky presadili Sedláček, ktorý skóroval 5-krát, Bolješik pridal tri presné zásahy, Salvata, Kotula, Jaššo a Fejes dali po jednom góle.

Reklama

V druhom polčase sa domácim podarilo v 40. minúte znížiť na 15:16. Hosťujúci Piešťanci sa v tejto časti zápasu dosť trápili so streľbou a nevychádzali im rýchle protiútoky. Upokojenie priniesol sériou troch gólov Salvata. V závere zápasu sa strelecky presadil na pravej spojke hrajúci Halo a štvorgolový Jaššo. Piešťany nakoniec vybojovali víťazstvo 21:28 a prezimujú na tretej priečke. V druhom polčase sa strelecky presadili Halo, ktorý vsietil päť gólov, Salvata a Jaššo pridali po štyri presné zásahy Feješ skóroval dvakrát a Jakubík dal jeden gól

„Vo Vajnoroch nebývajú ľahké zápasy, domáci majú viacerých výborných hráčov a aj dobrých brankárov. Na začiatku sme sa strelecky trápili, nehrali sme podľa našich predstáv. Po zranení Majerníka sme museli imrovizovať, skúšali sme hrať na dvoch pivotov. Nešla nám streľba na postavenú obranu. Počas celého zápasu sme však dobre bránili a obaja brankári nás podržali. V prvom polčase zakončovali z protiútokov najme Boljiešik a Sedláček. V druhom polčase sa rozostrieľal Salvata, Halo a Jaššo.

Reklama

Podali sme jeden z najlepších kolektívnych výkonov, ktorým sme potešili fanúšikov cestujúcich s nami pravidelne na zápasy. Body z Vajnor sú ďalším veľkým povzbudením, rovnako ako naša hra v obrane. Mrzí ma najmä zranenie Majerníka a Salvatu. Práve preto nám zimná prestávka na doliečenie zranení padne vhod. Chalani sa potrebujú dať dokopy. Prajem im skoré uzdravenie, na jar nás čakajú ešte dva zápasy a následne boj o baráž do extraligy,“ povedal k zápasu Martin Nedorost.

Vajnory – MHK Piešťany 21:28 /9: 12/
Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 3, Sedláček 5, Salvata 5, Bolješik 3, Halo 5, Jakubík 1, Macek, Kotula 1, Jaššo 5, Stano, Majerník -red/Text: MHK Piešťany/Tabuľka: Slovenský zväz hádzanej/Foto: archív-

Populárne články