Connect with us

Novinky

Hádzaná: Muži naďalej víťazne, v regionálnom derby zdolali Cífer

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany odohrali v sobotu 4. novembra regionálne derby s celkom TJ Sokol Cífer, ktoré bolo zároveň priamym súbojom o popredné miesta v tabuľke. Piešťanci po neistom začiatku sezóny pokračovali vo víťaznej šnúre z predchádzajúcich zápasov. Hosťujúci celok od úvodu prekonávali najmä dobrou obrannou hrou i presnosťou v zakončení a prvý polčas vyhrali presvedčivo v pomere 20:8. Ani v druhom dejstve neponechali nič na náhodu a po výhre 35:21 sa posunuli už na tretie miesto v tabuľke 1. ligy. Najbližší domáci zápas je na pláne už 12. novembra o 16.00 hodine, keď sa na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina predstaví Pezinok.

Do zápasu nastúpili lepšie Piešťany, ktoré výborne bránili a po góle Fejesa sa ujali vedenia 1:0. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 2. minúte, ale v 6. minúte zvyšoval Miženko na 3:1. Domáci naďalej udržiavali náskok a v 10. minúte Halo zo 7 metrového hodu na zvyšoval na 6:3. Piešťanci začali hrať koncentrovanejšie, ešte o čosi zlepšili obranu a v 20. minúte po góle Salvatu bolo už 14:6. V záverečnej 10. minútovke pokračovali vo výbornom výkone nielen v obrane, ale aj útoku. V 28. minúte uzatváral polčas svojim piatym gólom Fejes na priepastných 20:8. V prvom polčase sa strelecky presadili: Halo 6 x, Fejes 5 x, Sedláček a Miženko po 3 x, Salvata 2 x, Jaššo pridal jeden presný zásah.

Reklama

Druhý polčas začali lepšie hostia, ktorí sériou troch gólov 34. minúte znížili na 20:11. Piešťany znovu začali hrať svoju hru založenú na dobrej obrane, v 40. minúte Sedláček zvyšoval na 25:11. Postupne sa dostali na ihrisko všetci hráči a domáce družstvo MHK Piešťany udržiavalo náskok a do streleckej listiny sa postupne zapisovali ďalší hádznaári. V 50. minúte upravoval Bolješik na 29:17, pričom záverečnú bodku gólom na 35:21 za stretnutím dal v 60. minúte Macek. V druhom polčase sa strelecky presadili Bolješik 4 x, Sedláček, Jaššo a Majerník 2 x, Stano, Macek, Jakubík, Salvata a Fejes 1 x. Počas celého zápasu sa hrala rýchla hádzaná z čoho padalo veľa gólov.

„Súper z Cífera prišiel v najsilnejšom zložení. Som rád, že naša hra sa zlepšuje od zápasu k zápasu. V tomto stretnutí nám vyšiel začiatok zápasu. Výborne sme bránili a čo prešlo to pochytali naši brankári. V prvom polčase sme si vybudovali náskok a v druhej časti hry sa na ihrisko dostali všetci hráči. Počas celého zápasu sa hráči bavili hádzanou a zabávali aj divákov, ktorí vytvorili skvelú kulisu. V hľadisku bolo aj veľa malých hádzanárov, ktorí odohrali svoje zápasy pred našim duelom. Už sa tešíme na najbližšieho súpera. Treba pochváliť celé družstvo za bojovný výkon a herný prejav. Chalani sa skrátka bavili hádzanou,“ vyjadril sa tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 6, Sedláček 5, Halo 6, Podhraský , Salvata 3,Matejovič F., Bolješik 4, Jakubík 1, Macek 1, Stano 1,Jaššo 3, Majerník 2, Miženko 3

-red/MHK Piešťany/Foto: archív – MHK Piešťany-

Populárne články