Connect with us

Šport

Hádzaná: Mládežnícke družstvá MHK Piešťany ovládli turnaj v Prahe

Družstvá MHK Piešťany ovládli počas minulého víkendu medzinárodný turnaj Prague open beach handball 2023. Získali tri zlaté medaily, jedno striebro a bronz.

Published

on

Reklama

Turnaj absolvovali:
• dorastenky s názvom Piešťanské Kočky
• staršie žiačky s názvom Piešťanské Kočičky
• starší žiaci s názvom Piešťanské hviezdy
• mladšie žiačky s názvom Piešťanské Koťata
• mladší žiaci s názvom Piňďovci
• prípravka U10 s názvom MHK Piešťany

Piešťanské Kočky odohrali veľmi náročný turnaj a postupne prehrali s Českou reprezentáciou 2:0, so Sláviou Praha Červené karkulky 2:1 po nájazdoch, s Vršovickými fifinkami 2:1 po nájazdoch, s Alpinami Milevsko 2:1 a porazili Vršovické princezny 2:0. V súboji o konečné 5. miesto prehrali s Vršovickými princeznami prvý polčas o gól a druhý až na zlatý gól. Celkovo teda prehrali 2:0. Nakoniec tak obsadili konečné 6. miesto.

Reklama

Piešťanské Hviezdy vyhrali s Mělnikom 2:0, prehrali s výberom Prahy Lvíčatami 0:2, prehrali s Vršovickými bombarďákmi 1:2 po nájazdoch, vyhrali s Horkou na Morave 2:1 na nájazdy, so Zelenáčmi Úvaly 2:1 na nájazdy a s Kebabmi do ruky Mělník 2:0. Do semifinále tak postúpili z druhého miesta. V semifinále vyhrali nad Zelenáčmi z Úval 2:1 po nájazdoch. V záverečnom zápase celého turnaja pred všetkými účastníkmi turnaja prehrali s výberom Prahy Levíčatami 2:0 a obsadili tak vynikajúce 2.miesto.

Reklama

Piešťanské Kočičky prešli celým turnajom bez jedinej prehry, keď prehrali iba jeden polčas v záverečnom zápase turnaja. Postupne vyhrali nad Alpinky Milevsko 2:0, Háje I 2:0, Vršovické bombarďáčky 2:0, Háje II 2:0, Alpinky Milevsko 2:0, Vršovické bombarďáčky 2:0, Háje II 2:0 a Háje I 2:1 na nájazdy.

Mladší žiaci hrali v spojenej kategórii dievčatá a chlapci. V skupine Piňdovci porazili Milevsko 2:0, Zelených otrokov 2:0 a prehrali s Vršovickou jízdou 1:2 na nájazdy a Raptors 0:2. V tabuľke však poskočili s najlepším skóre na druhé miesto a postúpili do semifinále. V druhej skupine Piešťanské koťata porazili Porubu 2:0, Limetky 2:0, Vršovickú jízdu 2:1 po nájazdoch a prehrali na nájazdy 1:2 s Raptors junior Kostelec. V mini tabuľke troch šesťbodových tímov obsadili druhé miesto a rovnako ako chlapci postúpili do semifinále. V semifinále Pinďovci podľahli Raptors 1:2 na nájazdy a Piešťanské koťata prehrali tesne oba polčasy a prehrali 0:2. V boji o tretie miesto sa stretli dve piešťanské družstvá Pinďovci a Koťata a na nájazdy boli úspešnejší chlapci a vyhrali 2:1. Pinďovci tak obsadili tretie miesto a Koťata vyhrali dievčenskú časť.

Prípravky U10 na turnaji pod názvom Špunti na písku v rámci propagácie plážovej hádzanej nenašli počas celého turnaja premožiteľa a celý turnaj vyhrali. Chlapci tak potvrdili svoju vysokú výkonnosť a po titule majstrov Slovenska v hádzanej rýchlo preladili na plážovú hádzanú a bezkonkurenčne ovládli náročný turnaj v Prahe. Postupne tak zdolali Sokol Vršovice, Raptors Kostelec nad Labem, Milevsko I, Milevsko II, Žabičky Praha Háje, Mělnik I, Mělnik II, Příbramská mláďata, Sluníčka – DHC Plzeň.

Hráči z Piešťan tak boli najúspešnejším klubom na tomto významnom medzinárodnom hádzanárskom festivale.

Piešťanské Kočky Barlová, Sýkorová – Antalová, Tóthová, Miklušáková, Samuhelová, Zigová, Brandhuber, Noskovičová, Kopálová, Gogová
Piešťanské Kočičky : Barlová, Sýkorová – Brandhuber, Noskovičová, Kopálová, Gogová, Bachňáková, Blašková L., Moravčíková H., Dorošová, Rúbalová
Piešťanské Koťata : Mydlová – Bachňáková, Blašková L., Moravčíková H., Dorošová, Rúbalová Maslíková, Blašková M. ,Moravčíková L.
Piešťanské hviezdy: Greif. Nedorost, – Haring, Pelcl, Soldán, Vrba,Mydlo, Montgomery
Piňďovci : Greif. Nedorost,- Antal, Brandhuber, Hrubina, Hudák, Vencl, Fidler
Prípravka U10: Antal, Brandhuber, Hudák, Vencl, Fidler

TS MHK Piešťany

Populárne články