Connect with us

Šport

Hádzaná: Mládež MHK Piešťany opäť v súťažnom kolotoči

Published

on

Reklama

Mladí hádzanári a hádzanárky z Piešťan sa opäť predstavili v súťažných zápasoch.

Močenok – MHK Piešťany 18:13 /7:7/

Dorastenky v prvom zápase po reštarte súťaží sa chceli pobiť o čo najlepší výsledok. Od začiatku to bol súboj obrán s výbornými brankárkami na oboch stranách, keď sa strelci presadzovali veľmi ťažko. Počas celého prvého polčasu to bolo veľmi vyrovnané stretnutie, obe družstvá sa striedali vo vedení. Nakoniec polčas skončil remízou 7:7.

V druhom polčase pokračoval rovnaký priebeh až do 48. min. do stavu 13:12. Domáce hráčky potom strelili štyri góly z rýchlych protiútokov a definitívne zlomili zápas na svoju stranu. Piešťanom nepomohol ani výborný výkon brankárky Barlovej. Nakoniec v bojovnom zápase chudobnom na góly prehrali 18:13.

Reklama

Zhodnotenie trénera:
Pred zápasom sme nepoznali silu súpera. Išli sme odohrať čo najlepší zápas s našimi mladými hráčkami, pre ktoré je každý jeden takýto zápas veľká škola a môže ich posúvať ďalej. Zápas bol veľmi vyrovnaný najmä vďaka našej obrane 1-5, cez ktorú sa mali problém presadiť domáce hráčky. Za kvalitnou obranou chytala spoľahlivá Barlová. Naopak, my sme sa mali problém presadiť cez agresívnu obranu 0-6 a keď sme ju už prekonali, buď naše strely skončili na dobre chytajúcej brankárke domácich, alebo sme mali smolu a naše strely končili na konštrukcii bránky . Treba povedať, že dnes vyhralo šťastnejšie družstvo, ktoré v pravom čase naklonilo skóre na svoju stranu. Dnes sme neboli horším družstvom, bolo však ešte vidieť, že nám chýba zápasová prax. Nevychádzala nám streľba z väčšej vzdialenosti a chýbali nám aj góly z priestoru krídiel. Zápas nám ukázal na čom treba popracovať . Dievčatá treba pochváliť za bojovný výkon..

Reklama

Zostava: Barlová, Múčková N. – Brandhuber 5, Múčková S. 1, Šnajdárová 5,
Kopálová 1, Noskovičová, Samuhelová 1, Mikušáková, Dorošová, Bachňáková,
Blašková.

ŠK DAC D. Streda – Piešťany 9:13 (6:7)

Po minulotýždňovom nácviku odohrania zápasu ( súper dorasteniek z Lehníc pre Covid19 nakoniec nedocestoval ) sa po niekoľkomesačnej prestávke do mládežníckych súťaží zapojili mladší žiaci svojim zápasom v D. Strede. Po počiatočnom vyrovnanom priebehu chlapci v polovici 1. polčasu odskočili domácim na rozdiel dvoch gólov, ktorý sa domácim do polčasu podarilo už len skorigovať na rozdiel jedného gólu – 6:7. Druhý polčas tak sľuboval vyrovnanú zápletku s nejasným výsledkom. V tomto duchu sa niesla prvá polovica druhého polčasu, kedy si Piešťanci udržiavali tesné
vedenie. V strede polčasu hosťom vyšlo niekoľko utešených akcií a podarilo sa domácim odskočiť na rozdiel 4 gólov. Kvalitná obrana následne nedovolila domácim otočiť vývoj stretnutia a zápas dospel ku konečnému výsledku 9:13. Vyjadrenie trénerky Csukaovej: Prvý tohtoročný zápas sa rozbiehal pomerne ťažko. Počas celého prvého polčasu sme postupne získali iba jednogólové vedenie. Chcela by som pochváliť brankára Martina Greifa, ktorý spoľahlivo odchytal cely zápas. Naše družstvo bojovalo až do konca, pričom hlavne v obrane sme boli podstatne lepší ako náš super. Zápas absolvovali: Brandhuber, Šintál, Soldán 1, Pelcl 8, Fuska M. 1, Antal 3, Mydlo, Greif Nedeľné zápasy mladších a starších žiačok dopadli tak ako je to teraz bežné – odložili sa pre karanténu na strane D. Stredy.

MHK Piešťany – Cífer 22:19 ( 13:8 )

Mladší žiaci nastúpili na svoj prvý „domáci“ zápas ( zápas sa hral v Cíferi, nakoľko v Piešťanoch nebola dostupná hala ) koncentrovane a od prvej minúty potvrdzovali úlohu favorita. Počas celého zápasu to bol súboj obrany Piešťan s dvomi hráčmi súpera ( Nosal a Veverka ), ktorí naše konto zaťažili spolu osemnástimi gólmi. Nesporou výhodou Piešťan bola vyrovnanosť v útoku, kde sa strelecky presadilo až 7 hráčov. Strelecky nás držal Jakub Pelcl, ktorý zaznamenal 10 gólov. V bránke podal svoj štandardne dobrý výkon Martin Greif. Výraznou posilou boli aj dievčatá z družstva mladších žiačok a aj prípravkári, ktorí odohrali svoj prvý zápas v kategórii žiakov.

Tréner: Nora Csukaová
Hráči: Brandhuber 2, Šintál, Hudák, Nedorost 2, Nguyen, Vavrincová 2, Antal 3, Pelcl 10,
Dorošová 1, Bachňáková, Mydlo 2, Greif

MHK Piešťany – HK Slávia Sereď 31:31 /12:20/

V prvom zápase po reštarte súťaže bolo vidieť, že domáce nehrali skoro štyri mesiace zápas, keďže sme mali viaceré zápasy odložené. Už v prvom zápase sme narazili na vážneho konkurenta v boji o tretie miesto v ligovej tabuľke. Od začiatku to bol súboj strelcov, na domácej strane Zigovej a Brandhuber proti hosťujúcej Fogelovej / dala v prvom polčase 9 gólov/. Na Sereďankách bolo
vidieť, že majú za sebou prípravný turnaj. Lepšie bránili a v útoku sa ľahšie resadzovali. Do 15. min. mierme viedli hostky 11:13. V posledných 10 minútach vyhrali hostky 1:7 a polčas 12:20. V prvom polčase sa nedarilo ani domácim brankárkam. V druhom polčase si hostky umnou hrou udržiavali neustále sedem gólový náskok až do 35. min. 21:28. Po oddychovom čase v domácej bránke štyrmi zákrokmi naštartovala Múčková k obratu. V 38. min. znížili Piešťany na 25:28. Následne Barlová chytila sedmičku a do konca zápasu už pustila iba tri góly . Výbornú desaťminútovku vyhrali domáce 10:1! A Piešťany po góle Brandhuber prvý krát v zápase viedli 30:29. Dvomi chybami v závere dovolili hostkám ísť do vedenia 30:31 . Na konečných 31:31 vyrovnali Piešťany minútu pred koncom zápasu . V závere už ostala spravodlivá remíza. Zhodnotenie trénera Na hráčkach bola vidieť strašná nervozita pred zápasom a chuť po chcení už konečne hrať . To im aj trochu zväzovalo ruky a kopili chyby najmä v útoku, z čoho ťažili hostky z rýchlych protiútokov. Strelecky nás potiahla Brandhuber 12 gólmi, ale aj po polročnom zranení veľmi strelecky efektívna Zigová – z 10 striel 8 gólov. Som rád, že družstvo dokázalo svoju silu, keď dokázalo takýto zápas otočiť s remízou na konci zápasu – po takom vývoji zápasu som spokojný. K bodu prispeli svojim výkonom úplne všetky hráčky.

Zostava: Barlová, Múčková N. – Brandhuber 12, Múčková S. 2, Zigová 8,
Kopálová 3, Noskovičová 1, Moravčíková 1, Dorošová 1, Bachňáková 1,
Blašková 1,

MHK Piešťany – HK Slávia Sereď 15: 31 /13:21/

Zostava : Vavrincová, Rašková, Bachňáková 1,Mihoková, Švorcová, Dorošová 2,
Rubalová 1, Blašková 2, Moravčíkova L, Žažová 6, Moravčíková H. 3, Mydlová

Nábor detí na hádzanú. Hádzanársky klub Piešťany  pozýva všetky  deti vyskúšať si treningy.

Dievčatá a chlapci vo veku 6-15 rokov

Utorky od 8.2 v telocvični 5. zš Mojmírova  od 16:00 do 17:30

Kontakt : p. Nedorost 0950 406 494 

 

TS MHK Piešťany

Populárne články