Connect with us

Šport

Hádzaná: MHK Piešťany prehrali v Nových Zámkoch. Senzačné semifinále nováčika sa nekoná

Published

on

Reklama

V 9. kole nadstavby o 1. až 6. miesto MHK Piešťany cestovali ku svojmu priamemu konkurentovi v boji o štvrté miesto v tabuľke Slovnaft Handball Extraligy. Iba bodový zisk zaručoval hráčom Piešťan možnosť postupu do semifinále ligy. Žiaľ tento cieľ sa im nepodarilo naplniť a MHC Štart Nové Zámky podľahli 24:31. Senzačný postup extraligového nováčika do semifinále sa tak nekoná, ale hráči z Piešťan sa v tejto sezóne rozhodne nemajú za čo hanbiť.

Ilustr. foto Marek Bučko

Zápas bol od začiatku vyrovnaný a domáci si až do 12. minúty udržiavali jedno – maximálne dvojgólový náskok. Následne sa Štartu podarilo za osem minút vypracovať si až šesť gólový náskok ( 13:7 ). Hostia potom pridali a po viacerých utešených akciách sa im podarilo do polčasu znížiť na prijateľný rozdiel ( 15:13 ).

Reklama

Po prestávke mala hra vyrovnaný priebeh a osem minút boli družstvá striedavo úspešné a rozdiel v skóre sa nemenil. Zlomová a rozhodujúca pre vývoj zápasu bola pasáž od 39. do 46. minúty. Brankár domácich Pavlovič „zamkol“ svoju svätyňu a hráči MHK v týchto chvíľach nepremenili ani tie najvyloženejšie príležitosti a naopak domáci dávali góly ako na bežiacom páse. Výsledkom bol nárast rozdielu skóre na takmer nedostižných 9 gólov ( 25:16 ). Hráči Piešťan sa ešte pokúsili zabojovať, avšak výsledkom bolo už len skorigovanie výsledku na koncových 31:24.

Po tomto stretnutí je o poradí v tabuľke nadstavby takmer rozhodnuté a Piešťany s veľkou pravdepodobnosťou skončia na výbornom piatom mieste nadstavby – zabrániť tomu môže len ťažko predstaviteľné víťazstvo Topoľčian nad Prešovom.

Reklama

Zostava MHK Piešťany

Brankári – Meluš Michal, Kapša Jozef, Drahovský Denis

Hráči – Minarovský Michal 4, Bočkay Ľubomír 1, Michalka Dávid 5, Laho Tomáš 4, Rakús Lukáš 3, Szapu Viktor 2, Polakovič Pavol 3, Majerník Marcel, Kotula Peter, Macek Marcel, Stano Tomáš, Halo Lukáš, Jaššo Marián

Najbližšie čaká MHK Piešťany posledný domáci duel proti Považskej Bystrici.

TS / red

Populárne články