Connect with us

Novinky

Na gymnáziu si zmerali sily veslári, atmosféra na halovej regate bola vynikajúca

Published

on

Reklama

Gymnázium Pierra de Coubertina sa v sobotu 21. januára stalo dejiskom XI. ročníka verejnej halovej regaty na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy. Veslársky klub Sĺňava Piešťany podujatie opäť zvládol na výbornú, pričom pri organizácii mu pomohli Slovenský veslársky zväz, Mesto Piešťany, Trnavský samosprávny kraj a mnohí ďalší partneri. Hlasné povzbudzovanie, výkony športovcov na hranici vlastných možností a hlavne vynikajúca atmosféra, aj taký bol XI. ročník halovej regaty. Lukáš Babač svoju jazdu zvládol bez vážnejších problémov, štyroch svojich súperov na 2000 metrovej trati porazil skvelým časom 6:11.5. Pretekov sa okrem slovenských klubov zúčastnili aj zástupcovia českého a maďarského veslovania, jeden z pretekárov dokonca meral cestu až z britského Southamptonu.

IMG_8064_resize„Tento rok sme usporiadali 11. ročník halovej veslárskej regaty a tak ako vždy bolo dosť náročné vtesnať sa do maďarského a českého kalendára podujatí. Práve české a maďarské kluby nám na regate robia veľkú účasť, v posledných ročníkoch sa stabilizovala na približne 400 účastníkoch, čo je pre nás optimálne a dokážeme takýto počet dobre zvládnuť. Okrem Lukáša Babača a bratov Vančovcov sa tu predstavila aj nastupujúca generácia dievčat a chlapcov juniorov, pričom máme nádejnú posádku v dvojskife, ktorú tvoria Pavol Taraba a Martin Spanakis, medzi dievčatami je obrovským talentom Viktória Zrutová. Dosť o tom, v akej sú forme nám napovedia aj výsledky na dnešnom podujatí, ktoré je zhruba v polovici zimnej prípravy,“ povedal o pretekoch predseda VK Sĺňava Piešťany Milan Rusnák.

Reklama

IMG_8614_resize

„Halová regata sa koná v čase zimnej prípravy, keď sa nedá pretekať na vode a pre veslárov je veľmi dôležitá, je na nej vidieť progres, ktorý majú počas sezóny. Tí závodníci, ktorí dokážu byť rýchli na trenažéri, majú veľký predpoklad k tomu, že budú podávať aj dobré výsledky na vode. Samozrejme však nesmieme zabúdať na správnu techniku, ktorá je na vode mimoriadne dôležitá. Na druhej strane, kto nemá výkonnosť na trenažéri, ťažko bude podávať dostatočne dobré výkony na vode,“ dodal Milan Rusnák.IMG_8221_resize

Reklama

-lt-

Populárne články