Connect with us

Šport

Futsal: Piešťany Dragons Podolie porazili Nové Mesto nad Váhom

Published

on

Reklama

Sobotný (14. 12.) derby zápas sa začal v opatrnom až nervóznom duchu. Do haly si našlo cestu cez 130 divákov a na tribúne sa len ťažko hľadalo voľné miesto. V prvých desiatich minútach tempo hry určovali aktívni hostia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rwSn0E3QsgU[/youtube]

Reklama

Pozrite si zostrih zo zápasu.

Najmä tvrdo hrajúci Tuschel sa často vyskytoval na dostreľ brány, v nej však stál pozorný Kyselica. Najväčšiu šancu hostí v prvom polčase zahodil Vlado po Tuschelovom priťuknutí. Od 10. minúty z domácich opadla akási nervozita a čoraz viac sa dostávali do zakončenia. Najprv, po taktickej chybe Etny, mohol z nepriameho kopu streliť úvodný gól Bobocký, neskôr po peknej prihrávke Halása netrafil odkrytú bránu Směřička.

Reklama

Keď už sa zdalo, že sa streleckej smoly Draci nezbavia, svoje schopnosti ukázal Halás a v 13. minúte poslal domácich do vedenia – 1:0. Na vyrovnanie diváci nečakali dlho, v 17. minúte zakombinovali Tuschel s Vladom a druhý menovaný vyrovnal na 1:1. Do konca polčasu mohli Draci znova vyhrávať, po prihrávke Směřičku sa ocitol pred prázdnou bránou Lackovič, no netrafil. V druhom polčase sa aktivita oboch celkov ešte zvýšila. Hral sa útočnejší a priamočiarejší futsal. Domáci mohli ísť do vedenia po Líškovej prihrávke, no Směřička ani na dvakrát nedotlačil loptu do siete.

Niekoľko striel Etny kryl výborne chytajúci Kyselica. V 25.minúte sa však Etna gólu dočkala. Po rohovom kope sa lopta dostala až na zadnú tyč, na ktorej stál osamotený Križák a ten loptu dopravil do siete – 1:2. V 28. minúte ale Draci vyrovnali. Individuálne sa presadil Směřička a loptu poslal ponad padajúceho Krajčíka do bránky Etny – 2:2. Od tej chvíle sa na ihrisku zaiskrilo ako sa na pravé derby patrí a rozhodca musel viackrát ťahať žltú kartu. Keď už to vyzeralo, že sa tímy rozídu nerozhodne, dobre hrajúci kapitán Směřička zatiahol loptu do rohu ihriska a takmer z nulového uhlu poslal domácich do vedenia 3:2. Tento stav si Draci ustrážili a posunuli sa na 5. priečku tabuľky.

„Dnešný zápas bol pre nás veľmi náročný nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Som však veľmi rád, že sme ho dotiahli do víťazného konca. Hoci sme v prvom polčase neraz pustili súpera do veľkých šancí, našťastie to nepremenil. Mrzia nás však naše nevyužité šance, pretože neustále sme museli bojovať a strachovať sa o výsledok. Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Musím pochváliť všetkých hráčov, ako pristúpili k tomuto dôležitému zápasu. Dnes vyhralo srdiečko a odhodlanie získať všetky body!“ zhodnotil R.Bobocký, tréner Piešťany Dragons Podolie.

Piešťany Dragons Podolie – ETNA Nové Mesto nad Váhom 3:2 (1:1)

Góly: 13. Halás, 28. a 37. Směřička – 17. Tuschel, 25. Križák

Dragons: Kyselica – Směřička, Halás, Pyšný, Makara, Klas, Bobocký R., Líška, Šimor, Lackovič, Trebatický

ETNA: Krajčík – Madro, Némethy, Križák, Tuschel, Vlado, Tuka, Lopušan, Gajdošík, Guriš

Text: Rastislav Bobocký Foto: Mário Petlák

Populárne články