Connect with us

Šport

Futsal: Drakom chýbal v Žiline kus šťastia

Published

on

Reklama

V piatom kole futsalovej Open ligy cestovali naši reprezentanti do Žiliny. Proti domácim hráčom ŽFA Žirafa odohrali vyrovnaný zápas. K tomu, aby sa vrátili aj zo ziskom bodov im však chýbal kus šťastia.  

Zápas sa začal vo svižnom tempe a šance sa od úvodu striedali na oboch stranách. Ako prví pohrozili domáci, ale s tečovanou strelou si poradil brankár Kyselica, ktorých svojich spoluhráčov podržal vo viacerých vyložených šanciach. Do vedenia sa dostali domáci po dorážke Grznára. Draci však dokázali rýchlo odpovedať, keď po kontre Klas, Halás vyrovnával hrajúci tréner Bobocký. O pár minút sa domáci opäť dostali do vedenia po nariadenom pokutovom kope, ktorý s prehľadom premenil Mičuda. Ani to však dobre hrajúcich hostí nezlomilo a po pár sekundách vyrovnával po presnej prihrávke Směřičku agilný Halás.

Reklama

V druhom polčase sa hra stupňovala, domáci neustále hrozili, no Draci vôbec nezaostávali, avšak ich šance zneškodnil Kotuláč a keď už aj on bol prekonaný, tak mu pomohla konštrukcia bránky. V polovici polčasu však došlo k chybe pri rozohrávke hostí a následné prečíslenie využil Mičuda. Dve minúty pred koncom sa Podolie odhodlalo k powerplay, usadili sa na polovici domácich. Jednu z prihrávok však zachytil piaty hráč Podolia na vlastnej polovici, čo bolo podľa rozhodcu nepovolene. Žilinčania to hneď využili na rýchli brejk, ktorým Mičuda dovŕšil hetrik. Podolanci pokračovali v powerplay a svoj druhý gól pridal Halás. 30 sekúnd pred koncom dostali Draci príležitosť na hru 5 na 3 po vylúčení domáceho Belaníka. To však už nedokázali využiť a zo Žiliny si nevezú žiadne body. Treba však podotknúť, že bod by bol zaslúžený.

„Výsledok 4:3 je pre nás veľmi krutým odvarom. Istotne sme si nezaslúžili prehrať. Naša organizovaná hra, ktorá vychádzala z dobre postavenej taktiky ničím nezaostávala od súpera. Individuálnych chýb sme sa však opäť nedokázali vyvarovať. V zápase bolo vidno, že súper je futsalovo vyspelejší. Dva góly sme dostali po chybách, keď sme neobsadili hráčov. Lacným bol najmä tretí gól. Stratená lopta v strede pola a následné prečíslenie 2 na 1. Takúto ponúknutú šancu Žilina bez problémov premenila. Predtým sme však mali čisté gólovky. Za zmienku stoja tutovky: 2x sami na brankára a raz brvno, keď bol už brankár prekonaný. Šance však mali aj domáci. Musím pochváliť nášho brankára, ktorý bol v tomto zápase veľkou oporou tímu. Neraz nás podržal svojimi zákrokmi. Dnes sme získali obrovskú skúsenosť do ďalších bojov a dokázali sme, že tá posledná priečka nám nepatrí a že rastieme od zápasu k zápasu,“ zhodnotil R. Bobocký, tréner drakov.

Reklama

ŽFA Žirafa Žilina – Piešťany Dragons Podolie 4:3 (2:2)

Góly: Tomáš Mičuda 3, Tomáš Grznár – Jozef Halás 2, Rastislav Bobocký

Zostava Dragons: Kyselica (Bobocký I.)- Směřička, Halás, Líška, Šimor, Klas, Bobocký R., Makara, Trebatický

Populárne články