Connect with us

Šport

Futsal: Draci remizovali s Bulls Trnava

Published

on

Reklama

Po mesiaci si v Piešťanoch mohli diváci opäť pozrieť futsalový zápas. Domáci Draci hostili v sobotu 18. januára tabuľkového suseda, Bulls Trnavu. Futsalová absencia sa prejavila aj na početnej diváckej návšteve. Drakov prišlo podporiť niečo cez sto divákov.

futsal

Reklama

Úvodné minúty zápasu priniesli len oťukávanie sa súperov. Potom sa však k slovu začali postupne hlásiť domáci hráči. Ale všetko končilo na nepresnom zakončení, či nepresnej finálnej prihrávke. Hostia sa len sporadicky dostali k strele, ktoré však neohrozovali Kyselicu. Prvú veľkú šancu mal Halás po priamom kope, ale hosťujúci hráč vyrážal z bránkovej čiary. Z následného útoku nasledovalo brvno po strele Směřičku. v 15 min. sa však už domáci tešili z gólu, keď po krásnej kombinácii Líška – Trebatický zakončoval Šimor.

O pol minúty však bolo vyrovnané, keď Směřička stratil loptu v strede poľa a trnavský hráč sa rútil sám na Kyselicu. Draci však dokázali expresne odpovedať, keď sa priamo z priameho kopu presadil Směřička, ktorý tak napravil svoje zaváhanie. Skóre mohlo do polčasu ešte narásť, ale to by museli Draci využiť prečíslenie 3 na 1, pri ktorom Směřička trafil už bezmocného hráča stojaceho na bránkovej čiare.

Reklama

Do druhého polčasu mali lepší vstup hostia. Domáci sa nevedeli prvú minútu skoncentrovať. K lopte sa dostal nikým nestrážený hosťujúci hráč. Ten vyrovnával na 2:2 strelou z 11m,keď odrazená lopta od tyče skončila v bráne. Domáci sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale trnaváci aj za cenu faulov marili šance domácich. Priame kopy zostali nevyužité. V 35 min. z ničoho nič Trnava strelila gól na 2:3, keď osamotený hráč v domácej šestke podvihol nakopnutú loptu hlavou a Kyselica opäť lovil loptu zo siete. Gól prišiel ako blesk z jasného neba a draci mali čo robiť, aby nepriaznivý výsledok aspoň dorovnali. Zostávalo však ešte 15 min.

Ale opäť to bola Trnava čo strelila gól, keď Krcho z priameho kopu trafil medzi nohy Kyselicu. Stav 2:4 neveštil nič dobré. Bezradný domáci vrhali všetky sily do útoku, ale nie a nie streliť gól. Obrovskú šancu zahodil Halás, ktorý hlavičkoval vedľa prázdnej brány. Trnaváci, v snahe ubrániť sa, si často krát pomáhali nedovolenými zákrokmi. Niektoré však rozhodca, nevediac ani prečo, posudzoval ako nepriame kopy, no aj tak sa už 30 min. kopal prvý 10m kop. Pyšný však trafil len brvno. Druhý sa už podarilo využiť Lackovičovi, ktorý znížil na 3:4. Vyrovnať potom mohol Halás, ale tesne minul. Trnava nastrelila ešte tyč, ale to už bolo z ich strany všetko.

Draci s enormnou chuťou a túžbou streliť vyrovnávajúci gól vrhli všetky sily do útoku. Najskôr Směřička zoči-voči brankárovi neuspel, ale v 35 min. sa už nemýlil a po sklepnutí Halása vyrovnával na 4:4. Po tomto góle sa obraz hry nezmenil. Dračí uragán sa na Trnavu neustále valil. Popritom občas domáci zabúdali na zadné vrátka. To sa im mohlo stať osudným, keď sa previnili 6 faulom, ale ponúknutú šancu hostia nevyužili a v následnej akcii bol faulovaný Halás, ktorý už do hry nezasiahol. Nasledoval 10m pokutový kop na opačnej strane. Loptu si opäť postavil Lackovič, ale tentoraz mieril vedľa.

Strhnúť víťazstvo na domácu stranu mohol Směřička, ale v sklze netrafil prázdnu bránu. O malú chvíľu sa rútili traja domáci hráči na jedného, ale opäť nepremenili, keď Bobocký v poslednej chvíli nepresne prihrával. V poslednej sekunde mohol Bobocký s Lackovičom strhnúť víťazstvo na domácu stranu, ale druhý menovaný zaváhal pri zakončení a následný zvuk sirény znamenal deľbu bodov. Hostia sa radovali a domáci smútili. Z oka diváka možno skonštatovať, že dnes futsal prehral nad efektívnosťou Trnavy.

Text: Rastislav Bobocký Foto: Mário Petlák

Populárne články