Connect with us

Šport

Futsal: Draci porazili Nové Mesto nad Váhom

Published

on

Reklama

Pred krásnou diváckou kulisou sa vo veľkom derby zápase predstavili všetkým dobre známi súperi: „Šopáci“ nastúpili proti Drakom z neďalekého Podolia. Bol to už ich ôsmy vzájomný zápas. Vo všetkých doterajších sa z víťazstva radovali práve domáci „Šopáci“, no od začiatku bolo jasné, že tentoraz to už nebudú mať vôbec jednoduché a Draci budú zásadne proti.

futsal-nove mesto

Reklama

V úvode oba celky zohrávali taktický a systémový boj o každý kus palubovky. Lepšie na tom boli však hosťujúci Draci, ktorí gólom Směřičku otvárali stav stretnutia. Na to však domáci dokázali v krátkom slede odpovedať dorážkou Neushla – 1:1. Draci nabudení a motivovaní sa nevzdávali a už o pár minút opäť Směřička prekonal z uhla Kopčana a strhol vedenie na 1:2. Na 1:3 zvyšoval Šimor po peknej kombinačnej akcii, keď pred prázdnu bránu prihrával futsalom sa baviaci Směřička. Domáci sa snažili znížiť stav, ale brankár hostí – Bobocký I. bol zásadne proti. Veľakrát sa blysol efektnými zákrokmi a privádzal tak súpera do zúfalstva. Potom však prišli opäť chvíle Drakov a na 1:4 zvyšoval Bobocký R. V prvom polčase jasne dominovali na palubovke hosťujúci hráči, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku.

Do druhého polčasu mali lepší vstup domáci „Šopáci“, keď svojou presingovou hrou nedávali možnosť Drakom dostať sa z vlastnej polovice. Vyústeným bol gól na 2:4 po tečovanej strele Kopčana a o pár desiatok sekúnd strela Jurča do šibenice, ktorá znamenala kontaktný gól na 3:4. Draci si zobrali time-out, po ktorom sa ich hra ukludnila. Nové Mesto sa ale stále snažilo o vyrovnanie aj za cenu risku, keď brankár Kopčan často trávil čas na súperovej polovici a brána domácich zostávala prázdna. Lackovič to takmer využil, ale trafil len tyč cez celé ihrisko, no po ďalšej zlej rozohrávke sa rútili 3 hostia na vracajúceho sa Kopčana. Směřička, toto prečíslenie využil a zvyšoval na 3:5. Domáci od svojej hry ani za tohto stavu neupúšťali. Draci však chyby v power-play potrestali dvomi gólmi do prázdnej brány, keď sa postupne presadili Lackovič a Směřička. Na 3:8 zvyšoval Šimor počas vylúčenia Ondrisa. A na konečných 3:9 stanovil po peknej individuálnej akcii Lackovič, keď nedal Kopčanovi žiadnu šancu. Draci sa snažil ešte o strelenie desiateho gólu, no to sa im nepodarilo a nakoniec sa po kolektívnom výkone radovali zo zaslúženého víťazstva na pôde favorita, Futbalshopu, ktorému uštedrili debakel na aký si diváci na domácej palubovke už dávno nepamätajú.

Reklama

„Po zápase mi spadol veľký kameň zo srdca. Takéto vysoké víťazstvo som nečakal. Veď kto by čakal?! Favoritom boli istotne domáci hráči. My sme išli do zápasu s jasnou taktikou, ktorej sme sa držali, no nie vždy sa nám ju podarila plniť. Chybičky, ktorých sme sa dopúšťali našťastie napravil náš výborne chytajúci brankár. Konto súpera sme postupne zaťažili až deviatimi gólmi. Pomohol nám aj brankár Kopčan, keď sa od úvodu druhého polčasu často zdržiaval na našej polovici. Nám sa takto naskytla možnosť strieľať do prázdnej brány. Dve strely sa našťastie ujali. Hoci sme zaspali úvod druhého polčasu, tak som rád, že sme tlak ustáli a vedenie si ustrážili. Myslím, že dnešné víťazstvo je zaslúžené,“ zhodnotil R. Bobocký, tréner Podolia.

Futbalshop Nové Mesto n/V – Piešťany Dragons Podolie 3:9 (1:4)

Góly: Neushl, Jurčo, Kopčan – Směřička 4, Šimor 2, Lackovič 2, R. Bobocký

ŽK: Doboš, Ondris

ČK: Ondris

Zostava NM: Kopčan (Sevald)- Ondris, Ondrášek, Jurčo, Gažo, Neushl, Minárik, Doboš

Zostava Dragons: Bobocký I. (Trebatický)- Směřička, Makara, Halás, Líška, Šimor, Bobocký R., Lackovič, Trebatický

Text a foto: Martin Směřička

Populárne články