Connect with us

Šport

Futbal: Žiaci opäť víťazne, mužom a dorastencom sa nedarilo

Published

on

Reklama

Piešťany. Uplynulý víkend priniesol päť víťazstiev a štyri prehry PFK Piešťany. Najviac sa darilo žiakom, ktorí zvíťazili v dvojzápasoch s ČFK Nitra a Nitrianskym Pravnom, ako aj v zápase s Leopoldovom. Menej sa darilo dorastencom, ktorí vo svojich zápasoch podľahli Skalici. Muži PFK Piešťany doplatili na prvý polčas, ktorý prehrali 0:3. V tom druhom sa po zlepšenom výkone doťahovali, strelili dva góly. Na vyrovnanie však už nedosiahli, aj keď Juraj Braniša nepremenil pokutový kop. Po štvrtom kole sú so štyrmi bodmi na deviatom mieste.

Muži

4.kolo
Piešťany – Jaslovské Bohunice 2:3 (0:3)
Góly: 47. Maroš Hutár, 63. Adam Kusý – 31., 41. Mugove Leroy Munyorove, 44. Jakub Janso
Zostava 4. kola: Červenka, Ďurina, Hutár, Grík, Gula, Strelec, Kusý, Štefanka, Klačman, Braniša, Korec (Glos Simon, Lipovský)
Cyril Stachura, tréner mužov: Tento zápas sa nedá hodnotiť inak, ako zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom nás skúsenejší hostia prevýšili vo všetkých činnostiach, čo bolo podstatné, vyhrávali osobné súboje. Vo svojich radoch mali dvoch nadštandardných zahraničných hráčov, ktorý robili rozdiel v hre, tak aj v zakončení. Nám sa nevydaril hlavne koniec prvého polčasu, keď sme dva krát inkasovali. Cez polčasovú prestávku sme si v šatni povedali, že so zápasom sa ešte dá niečo, urobiť. Po dvojnásobnom striedaní, sme zvýšili pohyb, vyhrávali osobné súboje a tlačili sa viac do zakončenia. Hneď na začiatku sa nám podarilo streliť gól, ktorý vlial do nás ešte viac energie. O päť minút prišiel asi zlomový bod, keď Braniša nepremenil pokutový kop. Aj napriek tomu o pár minút skorigovali na rozdiel jedného gólu. Do konca ostávalo ešte dosť času, ale bohužiaľ vyrovnať sa nám už nepodarilo, aj keď sme mali dobré gólové príležitosti. Ku cti naším mladým chlapcom slúži, že išli na doraz až do konca. Verím, že skúsenosti, ktoré nás stoja body budeme časom získavať a takéto ťažké zápasy dotiahneme do úspešného konca.

Reklama

Starší dorast U19

5.kolo
Skalica – Piešťany 5:0 (3:0)
Góly: 6. Timotej Krčík, 9., 45., 75. Tomáš Knap, 49. Gabriel Gaňa
Zostava 5. kola: Magula, Hlavatý, Krajčo, Noskovič, Taraba, Modrovič, A. Tomaga, M. Tomaga, Malovec, Daňhel, Vyhlídal (Petényi, Fox)
Peter Vrábel, tréner U19: Domáci počas celého zápasu bez problémov kontrolovali priebeh hry. Boli efektívni v zakončení a prevyšovali našich hráčov najmä v nasadení, agresivite a rýchlosti. Počas celého zápasu sme sa bránili a v útočnej fáze sme sa nedokázali vôbec presadiť. Podpriemerné výkony viacerých hráčov, úzky káder a jeho kvalita spôsobili, že sme neboli v tomto zápase pre domácich konkurencieschopný súper.

Mladší dorast U17

5.kolo
Skalica – Piešťany 2:0 (1:0)
Góly: 40. Viktor Kozárek, 43. Patrik Horvát
Zostava 5. kola: Šándor, Jánoš, Urban, Kuna, Répaš, Vatrt, Petráš, Labat, Táborský, Badáň, Majko (Chalás, Millar, Gregorička)
Szilárd Petényi, tréner U17: Vzhľadom k celkovému priebehu a vývoju zápasu sme mali my oslavovať víťazstvo minimálne 0:3 a nie čeliť opäť prehre. Predovšetkým chcem zdôrazniť, že domácí si nevypracovali sami žiadnu gólovú šancu a my sme im darovali príležitosť skórovať vlastnými chybami, ktorým predchádzali nie zložité herné situácie, ktoré by sme mali ľahko zvládnuť. V úplnom závere polčasu vyrobíme penaltu po nedorozumení brankára a stopéra, kde obaja mohli samostatne vyriešiť situáciu, buď včasným vybehnutím, alebo prerušením hry do autu. V úvode druhého polčasu sme inkasovali opäť po nevydarenom centri domáceho hráča, kde lopta kuriózne uletela a prelobovala nášho brankára. Najviac ma však mrzí, že sme nedokázali premeniť naše vyložené šance v zápase a ukázalo sa, že aj jedna premenená by bola dostačujúca na víťazstvo. Aj napriek všetkému ma potešila enormná snaha, bojovnosť a nasedenie všetkých v druhom polčase s cieľom minimálne vyrovnať nepriaznivý stav. Verím, že v najbližšom zápase zlomíme nepriaznivú bilanciu z posledných troch zápasov.

Reklama

Starší žiaci U15

4.kolo
ČFK Nitra – Piešťany 0:2 (0:2)
Góly: 8. Samuel Franko, 35. Alexander Bajzík
Zostava 4. kola: Marek, Hlavena, Gešvandtner, Jurík, Adamčík, Fodrán, Šálek, Bajzík, Seko, Lacko, Franko (Pernisch, Bzdušek, Havrlent, Páleník)
Jozef Glos, tréner U15: V sobotu sme hrali ďalší ligový zápas na pôde ČFK Nitra. Do zápasu sme išli s jediným cieľom a to vyhrať. Tento cieľ sa nám podarilo splniť, ale zo výkonom mužstva nie som spokojný. Chlapci do zápasu vstúpili ustráchane. Od začiatku zápasu bolo vidieť zbytočnú nervozitu. Veľmi málo sme držali loptu pod kontrolou a neboli sme takí dominantní na lopte ako v predchádzajúcich zápasoch. Aj keď sme strelili úvodný gól, nervozita nás neopustila. Nedokázali sme podržať loptu, zbytočne sme ju nakopávali, alebo chceli pretlačiť cez prehustený stred ihriska. Na konci polčasu sa nám podarilo streliť tzv. gól do šatne. Cez polčas sme si niečo povedali, vystriedali sme a hra sa troška zlepšila. Síce sme už neskórovali, príležitosti sme mali (pokutový kop, nastrelená tyč), som s druhým polčasom spokojnejší. Musíme sa z tohto zápasu poučiť, pretože nás čakajú tri anglické týždne a ťažší súperi. Chlapcom musím aj tak poďakovať, pretože tento zápas zvládli.

Mladší žiaci U13

4.kolo
ČFK Nitra – Piešťany 1:8 (1:3)
Góly: 22. Jakub Majorovič – 10., 37. Daniel Tomaga, 21. Matej Adamovič, 23., 33. Jakub Bondra, 52. Samuel Kováč, 54., 60. Oliver Mikuš
Zostava 4. kola: Gula, Michálek, Tuchyňa, Drevenák, Tomaga, Adamovič, Valo, Bukový, Bondra, Markech, Lacko, Fodrán, Krajčo, Valovič Dávid, Kováč, Tabaček, Mikuš
Ján Stachura, tréner U13: Predviedli sme veľmi dobrý výkon, som zo zápasom veľmi spokojný. Chlapci sú veľmi vnímaví výborne reagujú na pokyny. Chceli sme hrať aktívne, s dobrým pohybom neustále vytvárať tlak na súpera, čo sa nám veľmi dobre darilo. V týždni sme s chlapcami trénovali rozostavenie, posúvanie sa na ihrisku a riešenie jednotlivých herných situácií. Veľmi ma teší, že sme to hneď dokázali preniesť aj do zápasu. Mohli sme v konečnom dôsledku vyhrať aj vyšším rozdielom, keď sme si vypracovali aj ďalšie šance. Musím ešte povedať, že súper vôbec nebol slabý, práve naopak, mali niekoľko šikovných hráčov a snažili sa hrať futbal. O to viac ma teší výkon a prístup nášho družstva v tomto zápase.

Starší žiaci U15B

4.kolo
PFK Piešťany – Nitrianske Pravno 5:2 (2:1)
Góly: 13., 39. Richard Michálek, 30. Marko Havrlent, 37. Jakub Hudcovič, 47. Adam Hrubý – 33. Patrik Offertáler, 69. Peter Ličko
Zostava 4. kola: Mihálik, Páleník, Ferech, Žlnay, Adamčík, Briška, Pernisch, Michálek, Vančo, Havrlent, Hudcovič (Konôpka, Hrubý, Svetlík, Nitka, Bežák, Petenyi, Kalnický)
Peter Michálek, tréner U15B: Po dvojdňovom sústredení na Duchonke bolo v kabíne pred zápasom veľmi veselo. Chlapci sa viac spoznali čo bolo vidieť aj v samotnom kolektíve. Začiatok zápasu nebol vôbec zlý, snažili sme sa kombinovať, neodkopávať lopty, čím sme si vytvorili niekoľko sľubných gólových šancí. Ako to už ale poznáme z predošlých zápasov v koncovke sme boli veľmi nedôrazní. Druhá polovica prvého polčasu bola z našej strany veľmi zlá. Nedôrazné bránenie, súpera sme nechávali čoraz viac kombinovať, v rozhodujúcich súbojoch sme nedokázali získať loptu, žiadny pressing, veľa nepresných prihrávok, postupne sa strácala komunikácia, motivácia. Napriek tomu sme šli do kabín s jednogólovým rozdielom v náš prospech. Vedeli sme ,že musíme do druhého polčasu veľa zmeniť. Niektorí chlapci dostali šancu aj do druhého polčasu pod hrozbou striedania. Kritika bola namieste čo sa ukázalo okamžite. Do druhého polčasu nastúpili iní hráči. Opäť bolo na ihrisku vidieť nasadenie, bojovnosť, myšlienka, prečíslenia, výborné dostupovanie, znovu sme sa dostávali do šancí. Podarilo sa nám streliť tri góly v desiatich minútach, čím sme hru výrazne upokojili. Súperovi sa ešte podarilo v poslednej minúte skórovať, čím zmarili striedajúcemu Lukasovi v bráne čisté konto. Nedá mi Lukasa nepochváliť, nakoľko svojimi zákrokmi ukázal, že keď chce je výborný brankár. Chlapcom patrí opäť pochvala a gratulácia k trom bodom.
 

Mladší žiaci U13B

4.kolo
PFK Piešťany – Nitrianske Pravno 7:1 (3:1)
Góly: 12., 22. Bukový, 25. Mikuš, 29. Chalupka, 47. Hiner, 49. Tomaga – 20. Marko Kmeť, 43. Dávid Bánovčan vl.
Zostava 2. kola: Podolský, Burík, Tabaček, Ričány, Gloss, Valovič, Hlavatý, Beňo, Mikuš, Siget, Hiner, Virág, Janec, Bukový, Tomaga, Ocelka, Tosi, Chalúpka
Martin Ričány, tréner U13B: Proti súperovi, ktorý nastúpil do zápasu s veľkým rešpektom a ustráchane, sme od začiatku až do konca hrali dominantný futbal. Vypracovali sme si množstvo pekných šancí. Žiaľ, množstvo z nich skončilo v rukách súperovho brankára, alebo sme si ich pokazili postaveniami mimo hry. Keďže celý čas sme hrali aktívne a zodpovedne, s výkonom hráčov som spokojný.

Mladší žiaci U13C

1.kolo
Leopoldov – PFK Piešťany 1:12 (3:1)
Góly: 10. Levčík – 8., 37., 48., 49., 57 Martin Bačík, 11. Alex Hody, 17., 32., 50., 59. Šimon Kovár, 27., 43. Jakub Seman
Zostava 1. kola: Urban, Rašlová, Maco, Beňo, Bačík, Svitana, Seman, Kovár, Ocelka, Halasz, Kohutovič, Hody, Mitošinka
Zdenko Majtényi, tréner U13C: V prvom kole sme nastúpili proti súperovi z Leopoldova, prakticky už od prvých minút zápasu bola kvalita na našej strane, ale nechceli sme nič podceniť. Podarilo sa nám skórovať hneď v úvode zápasu, ale súper dokázal odpovedať nešťastným gólom. To ale hráčov neodradilo a snažili sa hrať oveľa intenzívnejšie, čo sa nakoniec aj vyplatilo. Vďaka patrí všetkým hráčom za prístup a nasadenie.
 

1.kolo
PFK Piešťany – Špačince 2:11 (1:5)
Góly: 14., 28. Ryan Ferkodič – 2., 6., 10., 12. Samuel Fabíny, 18., 26. Leonard Fabíny, 30., 32. Artur Martniniak, 33., 45. Bruno Doležaj, 49. Tobias Kollar
Zostava 1. kola: Gešvandtner, Korenačka, Krištof, Hrubý, Radimák, Ferkodič, Schváb
Andrej Krištof, tréner U9B sa k zápasu nevyjadril.
TS PFK Piešťany
 

Populárne články