Connect with us

Šport

Futbal: Piešťany porazili Holíč, jesenná časť je pravdepodobne ukončená

Published

on

Reklama

Pre pandemickú situáciu ohľadom Covid-19 sa pravdepodobne ukončili všetky jesenné súťaže. Posledný hrací víkend však futbalisti PFK Piešťany po domácej prehre s Holíčom „vrátili požičané“ a zvíťazili 0:2. Na prvé miesto tabuľky stráca PFK Piešťany jeden bod.

Muži 10. kolo Holíč – Piešťany 0:2 (0:1)

Reklama

Góly: 40. Juraj Braniša, 90. Milan Klasovitý

Zostava 10. kola: Budka – Sedláček, Modrovič , Hutár, Glos (Stanek) – Grík, Štefanka D. (Doktor), Kusý – Korec(Klasovitý), Braniša, Gula
Cyril Stachua, tréner mužov: Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravovali a chceli sme súperovi odplatiť domácu prehru. Nakoľko sa družstva už dobre poznajú, bol to od začiatku taktický boj. Hra sa odohrávala väčšinou v strede ihriska, kde domáci predvádzali svoju fyzickú silu a boli dôrazní v osobných súbojoch. Dôležité bolo, že naši hráči boli v týchto súbojoch odolní. Šance sa rodili len ťažko, nakoľko obrany fungovali zodpovedne. Nám sa v 41. minúte podarila pekná akcia a po centrovanej lopte od Kusého, dal Braniša hlavou vedúci gól. Do polčasu sme mali ešte jednu šancu, ale pekný prienik Gulu ostal nevyužitý. Domáci sa spoliehali hlavne na štandardné situácie, ktoré sme si postrážili. Druhý polčas sa podobal prvému, domáci sa snažili hrať na nakopávané lopty, ktoré až na jednu, keď nás podržal brankár Budka, zvládli. Bol to kľúčový moment, lebo domáci si už ďalšie šance nevypracovali. Našim hráčom sa ešte na konci zápasu podaril rýchly brejk, keď po nezištnej prihrávke od Kusého dal Klasovitý gól do prázdnej brány. Konečne sme podali ako celok zodpovedný výkon. Aj keď to nebolo bez chýb, bolo to zaslúžené víťazstvo.

Reklama

Starší žiaci U15 10. kolo Partizánske – Piešťany 0:1 (0:1)

Góly: 17. Samuel Hesko

Zostava 10. kola: Marek, Dzuro, Baláž (´Gregorovič), Gešvantdner, Bartošek, Šalek, Badáň, Fodrán, Petráš, Hesko, Chalás (´Soblahovský)

Szilard Petényi, tréner U15: Hralo sa prevažne medzi 16-tkami bez väčšieho vzruchu pred bránkou oboch družstiev. Produkovali sme množstvo nepresností a aj napriek tomu to stačilo na víťazstvo, o ktoré sa pričinili Hesko so Šalekom, keď predviedli ukážkový rýchly protiútok s gólovým zakončením. Jednogólove vedenie sme si postrážili až do konca stretnutia a odolali sme aj záverečnému tlaku s množstvom ,,divných štandardiek“. Pochváliť môžem bojovnosť a obetavosť pri obranných činnostiach, ktorá výrazne prevyšovala kvalitu súčinnosti s loptou.

Mladší žiaci U13 10. kolo Partizánske – Piešťany 1:1 (1:0)

Góly: 25. Jakub Gašparovič – 57. Adam Pernisch

Zostava 10. kola: Mihalik, Ferech, Noška, Hlavena, Žlnay, Seko, Pernisch, Zeman, Lacko, Briška, Kalnický, Hrubý, Vančo, Krajčovič, Hudcovič

Ján Stachura, tréner U13: Zaznamenali sme prvú stratu bodov v sezóne. Vzhľadom na priebeh zápasu a počínanie rozhodcov, som však za remízu rád a chlapcov musím pochváliť, že sa aj napriek mnohým nepriaznivým okolnostiam nevzdali a v závere zápasu po tlaku dokázali vyrovnať. Nám v zápase chýbali až 4 hráči základnej zostavy, čo bolo proti kvalitnému súperovi na ihrisku trochu poznať a musíme uznať, že remíza je spravodlivá. Viac ma trápi súčasná situácia, v ktorej nevieme, kedy si vôbec budeme môcť zatrénovať, nieto ešte zahrať zápas. Bude to pre chlapcov veľká skúška charakteru a vytrvalosti a verím, že ich to len posilní nielen v oblasti športu, ale aj do ich ďalšieho života.

Starší žiaci U15B 10. kolo Piešťany – Hlohovec 1:4 (0:2)

Góly: 70. Timur Soblahovský – 29. Timur Lužák, 35. Marek Kucharik, 37., 62. Samuel Kočí

Mladší žiaci U13 B 10. kolo Piešťany – Hlohovec 0:1 (0:0)

Góly: 42. Jakub Vnenčák

Mladší žiaci U12C 7. kolo Drahovce – Piešťany 2:1 (1:1)

Góly: 15. David Šandor, 49. Michal Rapavý – 5. Alex Svetlík

Prípravka U11 9. kolo Borovce – Piešťany 0:3

Góly: 16. Jakub Bukový, 29., 58. Matej Salka

Prípravka U10 9. kolo Borovce – Piešťany 1:2 (0:1)

Góly: 40. Tobias Uváček – 17. Julian Svitana, 35. Filip Chalupka

Zostava 9. kola: Urban, Uhrík, Seman, Svitana, Grosmann, Krištof, Chalupka, Bačík, Samuhel, Miklušák, Kovár, Mičura, Haberern

Andrej Krištof, tréner U10: Zápas o čelo tabuľky sme zvládli. Začali sme hrať našu hru, z čoho pramenil aj gól. Postupom času sme sa prispôsobili súperovi a bol z toho bojovný zápas. Prestali sme si nahrávať, kombinovať a viac sme odkopávali loptu a hrali na protiútoky. Potrebovali by sme viac takýchto zápasov. Súper mal 4 individuality ktoré tvoria hru. Chválim chlapcov za bojovnosť, aj keď si myslím, že keby sme sa neprispôsobili ľahšie vyhráme.

Prípravka U9 9. kolo Borovce – Piešťany 3:5 (1:3)

Góly: 3., 40., 45. Oliver Brezina – 10. 16. Tadeáš Studený, 18. Samuel Berlanský, 33. Patrik Mikuš, 41. Dominik Doktor

Zostava 9. kola: Summer, Doktor,Berlanský, Komár, Uhrík, Beseda, Mikuš, Borovský, Schulte, Honza, Studený, Krištof, Vranka, Kysela,Ertl.

Adam Doktor, tréner U9: V sobotnom zápase sme si zmerali sily s druhým mužstvom tabuľky. Opäť ako aj minulý týždeň náš začiatok zápasu nebol dobrý z našej strany, čo vyústilo až do inkasovaného gólu. Po góle sa chalani nakopli a otočili priebeh zápasu na 4:1. Cez polčas sme chalanov nabádali k väčšiemu pohybu a komunikácii na ihrisku. Druhý polčas bol tiež ako aj prvý rozpačitý, ale zvládli sme tento náročný zápas a dotiahli sme ho do víťazného konca. Neviem si však vysvetliť výkony niektorých hráčov, keď počas celého týždňa na tréningu makajú, neboja sa idú do súbojov a v zápase pôsobia bojazlivo, i tak chlapcom ďakujem za predvedenú hru, výkon a chcel by som pochváliť Tobiho Borovského, ktorý výborne držal celú našu obranu.

TK PFK

Populárne články