Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanskí futbalisti priniesli tri body aj z Bánoviec

Published

on

Reklama

V sobotu 5. mája cestovali futbalisti PFK Piešťany do Bánoviec nad Bebravou, kde odohrali ďalší zápas Majstrovstva regiónu Západ. Súboj mužstiev z opačných koncov tabuľky sa niesol od úvodu v réžii favorita z Piešťan, katastrofálny terén im však bránil v tradičnej kombinačnej hre.

[singlepic id=28854 w=320 h=240 float=left] Po úvodných náznakoch šancí prišla 15 minúta, Hnilica vybojoval loptu pre Urgelu, ktorý sa rútil sám na bránu domácich. Vo výbornej šanci sa neulakomil a ako na podnose predostrel gól lepšie postavenému Ondrejkovičovi – 0:1. O chvíľu našiel dlhým pasom Valla nabiehajúceho Bretschneidera, jeho strelu Križma končekmi prstov vytlačil na roh. V ďalšej dobrej príležitosti bol opäť Urgela, jeho slabú strelu brankár kryl. V 27. min. prišla jediná šanca domácich. Rohový kop na zadnú tyč nedokázal poslať Filin do odkrytej brány. Hneď z protiútoku centroval Zelenický, no Bretschneiderova hlavička tesne minula cieľ. Pred  polčasom mohol zvýšiť Riečičiar, ale vyrazenú loptu poslal vysoko nad. V druhom polčase mali opäť viac šancí Piešťanci. Najskôr veľkú šancu nevyužil Ondrejkovič, potom volej Koprdu z veľkého uhla mieril nad a priamy kop Chebeňa s pod brvna vyrazil Križma. V 65. min. priamy kop Bánovčana Škultétyho z veľkej diaľky skončil mimo, tak isto ako na druhej strane pokus, najlepšieho hráča na ihrisku, Bretschneidera. Keď sa 10 minút pred koncom nepresadil ani Rožník po prihrávke Zelenického, Piešťany si po tesnej výhre odviezli 3 body.

Reklama

24. kolo – FK Spartak Bánovce nad Bebravou – PFK Piešťany 0:1 (0:1)
Góly: 15. Ondrejkovič.
Žlté karty: 35. Pavlovič, 74. Zajac – 87. Rožník, 88. Bretschneider.
Červené karty: –
Zostava Spartak: Križma – Varga, Filin, Sedláčik, Škultéty – Malina (72. Petreje) – Bodocký (23. Pavlovič), Zajac, Horúcka, Kosiba – Kyselica (65. Dúbravka).
Zostava PFK: Hodulík – Riečičiar, Sailer, Chebeň, Valla – Bretschneider, Koprda, Hnilica, Zelenický – Ondrejkovič (68. Rožník), Urgela.

Autor: Juraj Valo Ilustračné foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články