Connect with us

Šport

Futbal: Muži doma zvíťazili, starší žiaci konečne vyhrali, víťazne aj prípravkári

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend sa na ihrisku piešťanským družstvám darilo. Svojich súperov sa nepodarilo zdolať len dorastencom a žiackemu tímu U15 B. Muži po prehre a minulotýždňovej remíze svoje konto vylepšili výhrou nad Hornými Orešanmi a to až siedmimi gólmi.

Muži 5. kolo Piešťany – Horné Orešany 7:1 (3:0)

Reklama

Góly: 4., 76. Patrik Sedláček, 23., 36., 80. Juraj Braniša, 56., 65. Martin Gula – 84. Erik Babirát

Zostava 5. kola: Červenka – Sedláček, Modrovič, Grík, Glos (Horil), Némethy (Klasovitý), Korec (Miškech), Strelec, Kusý, Gula, Braniša

Reklama

Martin Krajčovič, asistent trénera: Od začiatku zápasu sme súpera zatlačili pred jeho pokutové územie a odmenou nám bol gól Patrika Sedláčeka už v štvrtej minúte stretnutia. Aj po úvodnom góle bola aktivita a herná dominancia na našej strane. Do kabín sme odchádzali za stavu 3:0, keď sa dvakrát presadil Juraj Braniša. V druhom polčase sa priebeh zápasu nezmenil, naďalej si naše mužstvo vytváralo po pekných akciách dostatok gólových príležitostí. Strelecky sa ešte presadili Maťo Gula dvoma gólmi, po jednom pridali Juraj Braniša a Paťo Sedláček.

Starší dorast U19 6. kolo Púchov – Piešťany 3:0 (2:0)

Góly: 17. Šimon Káčer, 27. Richard Chupáň, 69. Ľuboš Šeroň

Zostava 6. kola: Lopatka – Valo, (Barančík)  Hlavatý Krajčo ,Majtényi –  Taraba(Burza), Glos, Bušík (Štetka), Sloboda, , Kováčik(Hlbocký)

Cyril Stachura, tréner: Aj keď sme prehrali rozdielom triedy, odohralo naše družstvo pomerne dobrý a hlavne nešťastný zápas. Domácich sme zaskočili aktívnou hrou. V prvej dvadsaťminútovke sa naši hráči usadili na polovici domácich, vypracovali si dosť streleckých príležitosti, štandardných situácií, ale bez gólového efektu. Ako sa dávajú góly nám ukázali domáci, keď ich prvá a druha návšteva v našej šestnastke skončila gólmi… Domácich to upokojilo a do konca polčasu mali loptu častejšie na svojich kopačkách. Do druhého polčasu sme opäť vstúpili aktívne, vypracovali si tri gólové príležitosti, ale žiaľ gól sa nám streliť nepodarilo. V 69. minúte sme z nevinnej akcie dostali tretí gól a zápas sa už prakticky dohrával. Domáci kontrolovali loptu a my sme už nemali dostatok fyzických ani psychických síl na otočenie zápasu. Verím, že ak podáme v domácom zápase podobný výkon a vyvarujeme sa zbytočných chýb, budeme úspešní. Pristavím sa ešte pri jednej veci. Pred rokom, keď sme v Púchove vyhrali 0:2 , tak z kádra domácich tam neostal ani jeden hráč!  Domáci doniesli 14 hráčov z prvej ligy (8 zo Žiliny a 6 z Trenčína). My, aj keby sme potrebovali posilniť na viacerých postoch, sa snažime hrať s vlastnými hráčmi. Verím, že poctivým prístupom k futbalovým povinnostiam sa budeme zlepšovať, a že herné výkony hráčov pôjdu hore.

Mladší dorast U17 6. kolo Púchov – Piešťany 2:1 (2:1)

Góly: 35. Erik Porubčan, 38. Patrik Lacko – 5. Janko Labat

Zostava 6. kola: Maliga, Noskovič, Kardoš, Urban,  Vatrt (Fox), Modrovič, Daňhel, Táborský, Vyhlídal, Tomaga, Labát 

Peter Vrábel, tréner: Začiatok zápasu sme zvládli dobre, keď už v 5.min. vnikol do šestnástky domácich Labát a umiestnenou strelou otvoril skóre. V ďalšom priebehu bola hra vyrovnaná, ale obidve mužstvá produkovali pomerne veľa chýb, viazla kombinácia a do zakončenia sa dostávali veľmi ťažko. V závere prvého polčasu sme boli nekoncentrovaní a po sérii chýb a nedostatočnej komunikácii medzi hráčmi sme v priebehu troch minút dvakrát inkasovali. V druhom polčase sme sa snažili o vyrovnanie, niekoľko dobrých príležitostí sme však nevyužili. V ďalších zápasoch musíme hrať viac kolektívne, zlepšiť efektivitu v zakončení a vyvarovať sa hrubých individuálnych chýb, ktoré nás už vo viacerých vyrovnaných zápasoch pripravili o lepší konečný výsledok.

Starší dorast U19B 3. kolo Piešťany – Dvorníky 5:0 (2:0)

Góly: 40. Benjamín Kollár, 44. Emil Poturnay, 46., 62. Filip Ondrejka, 88. Mark Petromán

Zostava: Majko, Michálek, Chochula, Petromán, Poturnay, Repáš, Petényi, Jánoš, Kollár, Rolinec, Ondrejka

Peter Vrábel, tréner: sa k zápasu nevyjadril

Starší žiaci U15 5. kolo Piešťany – Štúrovo 5:1 (3:1)

Góly: 2., 29., 47. Samuel Hesko, 34., 44. Oliver Petráš – 6. Dávid László Podhorský  

Zostava 5. kola: Marek, Dzuro, Hrčka, Gešvandtner, Bajzík, Suchý, Petráš, Bartošek, Hochel, Fodrán, Badáň, Gvozdenovič, Chalás, Hesko

Szilard Petényi, tréner: Všetci sme si uvedomovali dôležitosť tohto zápasu a ďalšie zlyhanie sme si už nemohli dovoliť. Úvod zápasu patril k ukážkam rýchlych útokov po dlhej prihrávke a prezentácia individuálnych schopností útočníkov na oboch stranách, ktorí sa presadli aj v koncovkách- Hesko už v 2. minúte a  hosťujúci Podhorský v 6. minúte. Práve vyrovnávajúcí gól hostí odkryl nebezpečenstvo pre našu bránu, ktoré hrozilo práve z individuálnych schopností už spomínaného hráča hostí. Napokon sme postrážili útočné aktivity ofenzívnych hráčov hostí včasným dostupovaním a v niektorých situáciách nás podržal výborne chytajúci Kubo. S pribúdajúcimi minútami náš výkon rástol, čo sa prejavilo v častejšej kontrole v držaní lopty. Pred koncom polčasu sa presadil Hesko a následne vybojoval pokutový kop. Po nedovolenom zákroku v ,,16-ke,,. Penaltu bezpečne premenil Petráš, čo prinieslo upokojenie, istotu a väčšie sebavedomie do 2. polčasu. 2.polčas sa hral už v našej réžii,kde najväčšou ozdobou bola individuálna akcia s gólovou strelou spoza 16-ky Oliho Petráša.

Mladší žiaci U13 5. kolo Piešťany – Štúrovo 3:1 (1:1)

Góly: 13. Denis Seko, 38. Marko Noška, 52. Adam Hrubý

Zostava 5. kola: Mihalik, Ferech, Noška, Adamčík, Žlnay, Michálek, Seko, Pernisch, Vančo, Briška, Machovič, Hudcovič, Hrubý, Zeman, Lacko

Ján Stachura, tréner: Ťažký zápas, ktorý nás poriadne preveril. Hrali sme proti družstvu, ktoré sa prezentovalo inak ako ostatné družstvá, proti ktorým sme v tejto sezóne nastúpili. Súper bol dôrazný, hral jednoduchý a priamočiary futbal, ktorý hraničil s odkopávaním lôpt a my sme sa veľmi ťažko presadzovali a útoky sa nám neustále vracali späť. Inkasovali sme takisto prvý gól v súťaži, ktorý však padol z ojedinelej akcie súpera a následnej štandardnej situácie. Najmä v druhom polčase sme sa dokázali veľmi dobre prispôsobiť situácii na ihrisku a trpezlivosťou a vytrvalosťou zlomiť zápas vo svoj prospech. Navyše štýlovo, keď sme zaznamenali – dovolím si povedať – jeden z najkrajších gólov sezóny, keď Marko Noška v ťažkej pozícii trafil ukážkovú šibenicu. To chlapcov nakoplo a súpera sme už do ničoho nepustili a pridali tretí poisťujúci gól.

Starší žiaci U15B 5. kolo Nováky – Piešťany 4:0 (4:0)

Góly: 13., 31. Samuel Grman, 19. Martin Šalga, 32. Alex Jedinak

Zostava 5. kola: Janech, Soblahovský, Gregorička, Bindics, Franko, Gešvandtner, Košinár, Šesták, Bajzík, Bartošek, Chalás (Kratochvíl, Čavojský, Michálik, Martinkovič, Radovič)

Jozef Glos, tréner U15B: Ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Všade sme boli neskoro, báli sme sa si prihrať a niektorí sa doslova schovávali pred loptou. Do polčasu sme prehrávali úplne zaslúžene. V druhom polčase sme prestriedali, obraz hry sa troška zmenil, ale na korigovanie výsledku to nestačilo, keďže sme ani raz za 70 minút nevystrelili na bránku súpera.  

Mladší žiaci U13B 5. kolo Nováky – Piešťany 0:7 (0:3)

Góly: 5. Alex Krajčo, 18. Šimon Markech, 29., 36. Jakub Hudcovič, 43. Daniel Tomaga, 54. Jakub Boris, 55. Jakub Bondra

Zostava 5. kola: Gula, Gloss, Tomaga, Grznár, Krajčo, hudcovič, Krajčovič, Ferech, Ričány, Bondra, Makový, Petényi, Markech, Žlnay, Čúzy, Boris, Hrubý

Jozef Glos, tréner: V Novákoch sme odohrali opäť zápas podľa mojich predstáv. Súpera sme nepustili do žiadnej šance, boli sme aktívni po celý zápas a jednoznačne sme vyhrali. Chlapcom za predvedený výkon ďakujem a verím, že budú v takýchto výkonoch pokračovať. 

Mladší žiaci U13C 2. kolo Dechtice – Piešťany 2:5 (0:5)

Góly: 40., 48. Tatiana Rumančíková – 15., 17. Sebastian Fodrán, 21., 23. Adam Krištof, 27. Filip Chalupka

Zostava 2. kola : Urban, Grossman, Kovár, Ocelka, Beňo, Fodrán, Svitana, Martin Uhrík, Samuhel, Chalupa, Krištof

Martin Ričány, tréner U13 C: Do zápasu sme nastúpili aktívne a proti súperovi, s niekoľkými postavou lepšie stavanými hráčmi, nebojácne. Súpera sme vysoko napádali, boli sme lepší v herných činnostiach jednotlivca, a to nám prinieslo zaslúžené prvé dva góly. Následne sme prevzali aktivitu a do druhého polčasu išli s výsledkom 5:0. S nasadením tempom, dôslednou obranou, rýchlosťou po krídlach a kondične sme vydržali do 40 minúty. Od momentu, keď nám začali dochádzať sily, nastávali aj chyby v obrane. Z toho vyplynuli aj dve štandartné situácie, keď sme po priamych kopoch dostali dva pekné góly. Vysoko hodnotím snahu a nebojácnosť mladších chlapcov ísť do súbojov so staršími. Na druhej strane, viac si musíme začať veriť, keď máme loptu na svojich kopačkách. Niekoľkokrát sme loptu zbytočne a zbrklo odkopávali, aj napriek tomu, že nás súper neatakoval. Bojovnosťou, nasadením a len s dvomi striedajúcimi hráčmi, sme si víťazstvo zaslúžili.

U11 2. kolo Bánovce nad Bebravou – Piešťany 2:7 (2:4)

Góly: 10. Filip Šinský, 30. Juraj Kňaze – 11., 15., 35., 40. Jakub Bukový, 20., 25. Leonard Lacko

Zostava 3. kola: Mitošinka, Salka, Bukový, Lacko, Adamovič, Tosi, D. Valovič, Podolský, Mikuš, Mináriková, Rašlová, Michálek, Virág, Bulko, Klinka

Patrik Szabo, tréner: Chceli sme potvrdiť dobré výkony a výsledky z prvých dvoch zápasov a hrať naplno, čo sa nám aj podarilo, no decká sa v zápase poriadne potrápili. Súper prišiel len s 9 hráčmi, čiže prakticky nemal koho striedať. Obrovské množstvo našich zahodených šancí nás môže proti náročnejším súperom mrzieť. Moji hráči mali obrovskú chuť hrať aj keď sa trošku prispôsobili tempu súpera. Pekné kombinačné akcie a zaslúžené víťazstvo pre nás. Ideme ďalej, od zápasu k zápasu.

U10 3. kolo Piešťany – Kľúčové 4:0 (1:0)

Góly: 18. Leonard Lacko, 50., 55., 57. Matej Adamovič

Góly: 13. Matúš Harinek, 23. Pavol Kozáček – 3., 7. Miroslav Samuhel, 10., 17., 20., 28., 31. Filip Chalupka, 34. Maxim Urban, 37., 44. Daniel Haberern, 48. Adam Krištof

Zostava 2. kola: Grman, Urban, Uhrík, Seman, Svitana, Grosmann, Krištof, Chalupka, Bačík, Samuhel, Miklušák, Kubicová, Haberern, Klč

Andrej Krištof, tréner: Zápas bol za silného dažďa čo ovplyvnilo aj kvalitu zápasu. Aj napriek tomu sme mali niekoľko dobrých kombinácií. Hráči sa ťažšie pohybovali po ihrisku a nedokázali ukopnúť vodou napitú loptu. Opäť sme nedodržiavali veľa pokynov, ktoré sme si povedali pred zápasom, ale verím že sa budeme každým zápasom zlepšovať. Kedže niektorí hráči prišli na zápas po dlhšej tréningovej prestávke bolo to aj vidieť na ich hre.

U9 2. kolo Bánovce nad Bebravou – Piešťany 0:16 (0:7)

Góly: 3., 18., 36. Zlatko Šálek, 6., 15., 40. Patrik Mikuš, 9., 12., 27., 30., 33. Dominik Doktor, 24., 39., 43., 46. Dávid Krištof, 48. Oliver Mlynár

U9 3. kolo Piešťany – Kľúčové 11:0 (7:0) 

Góly: 2., 12., 47. Dominik Doktor, 9., 40. Zlatko Šálek, 10. Michal Komár, 18., 43. Jakub Ertl, 21., 30. Patrik Mikuš, 23. Oliver Mlynár

Zostava 3. kola: Summer, Antal, Mlynár, Doktor,Berlanský, Komár, Uhrík, Beseda, Ertl, Kysela, Šálek, Mikuš, Krištof, Hlbocký, Studený

Adam Doktor, tréner: V rýchlom slede sme odohrali dva zápasy utorok v Bánovciach a sobota FK Kľúčové. V oboch zápasoch sme od prvej minúty diktovali tempo hry my a dosiahli sme v nich impozatné skóre 27:0. Chlapcov chcem pochváliť hlavne za utorňajší zápas, kedy sa hral v hustom lejaku, čo bola ich premiéra v takomto počasí a zvládli to na jednotku a na druhý deň úspešne nastúpili do školy. Víťazstvá nás s našim asistentom p. Budkom tešia, ale už od pondelka začíname nový tréningový cyklus a budeme sa pripravovať na najbližšieho nášho súpera naplno.

Populárne články