Connect with us

Šport

Florbalisti zápas vysoko prehrali, za výkon sa hanbiť nemusia

Published

on

Reklama

Prvý barážový zápas o účasť v juniorskej extralige medzi FBC Páv Piešťany a ŠK Lido Bratislava na Gymnáziu Pierra de Coubertina domáci prehrali vysoko 1:8. Naši florbalisti boli hosťujúcemu celku do polovice zápasu vyrovnaným súperom. Bratislavčania však zužitkovali skúsenosti získané v extralige a po strelení tretieho gólu na ihrisku dominovali.

IMG_4735_resizeBratislavčania sa ujali vedenia rýchlym gólom v úvode zápasu. Pávom sa síce podarilo vyrovnať, ale po chybe v obrane ŠK Lido opäť získalo vedenie na 2:1. Druhá tretina bola zo začiatku opatrná, bojovalo sa najmä o stred ihriska. Tím z Bratislavy začal postupne fyzicky a kombinačne dominovať a po strelení tretieho gólu pridal do konca tretiny ešte ďalšie dva zásahy. Tretia tretina začínala za stavu 5:1. I keď Piešťanci nepôsobili odovzdaným dojmom ich hra dopredu viazla a súper si vytváral čoraz viac šancí. Hráči ŠK Lido strelili ešte tri góly a pred odvetným zápasom v Bratislave si odnášajú po výsledku 8:1 vysoký náskok.

Reklama

IMG_4914_resize

„Naši chalani dnes podali výkon na hranici svojich možností, pretože momentálne spolu netrénujú a s prípravou začínajú až od septembra. Podali sme asi najlepší výkon aký sme mohli proti súperovi, ktorý bol fyzicky zdatnejší. V druhej polovici zápasu nás súper fyzicky a kombinačne prehral. Chalanom sa chcem poďakovať za odvedený výkon,“ povedal tréner piešťanských juniorov Stanislav Drabant.

Reklama

„Súboj bol do stavu 2:1 veľmi vyrovnaný a zápas sa zlomil až keď sa nám podarilo dať tretí gól. Veľmi nám pomohlo to, že sme boli lepšie fyzicky pripravení čo bolo vidno hlavne ku koncu zápasu. Domáci mali silný úvod, boli nebezpeční z brejkov a som rád, že sme z nich nedostali góly. Náš výkon sa s postupom zápasu zlepšoval a som rád, že to má takúto tendenciu a nie opačnú,“ povedal tréner ŠK Lido Pavol Veninger.

-lt-

Populárne články