Connect with us

Šport

Florbal: Pávi boj o play-off ešte nevzdali

Published

on

Reklama

Piešťanskí pávi v predposlednom dvojkole cestovali na palubovku Serede s tým, že ak sa chcú dostať do prvej štvorky zaručujúcej play-off potrebujú bodovať v oboch zápasoch.
IMG-20141004-WA0000-1-560x403[1]V prvom zápase s domácou Sereďou okupujúcou práve štvrté postupové miesto nastúpili Piešťanci s imperatívom víťazstva a od začiatku sa pustili do domácich. Na rýchly gól Jankecha z prvej minúty síce domáci dokázali odpovedať, ale to bolo prvý aj poslednýkrát, čo v zápase neprehrávali. Pávi umnou hrou ovládali stretnutie a postupne navyšovali svoj náskok až na konečných 10:4. Tento výsledok zároveň pre nich znamenal aj dôležitú výhodu pri eventuálnej bodovej rovnosti so súperom, a to lepšie skóre zo vzájomných zápasov.

FBC Páv Piešťany – Ice Players Sereď 10:4 (4:2, 2:2, 4:0)

Reklama

Góly Piešťan: Jankech 2, Šerjenik 2, Beluský 2, Hetteš, Bošanský, Urland, Svetlík

V druhom zápase s treťou Dubnicou, ktorý bezpodmienečne musel pre pávov skončiť bodovým ziskom, však začali lepšie hviezdy z Dubnice a vypracovali si dvojgólový nások, ktorý udržali do konca prvej tretiny. V tej druhej strelili obe mužstvá po dva góly a do tej tretej sa tak vstupovalo za nepriaznivého stavu pre Piešťancov. Lenže to platilo len do 49. minúty, keď sa najskôr podarilo znížiť Jankechovi, následne vyrovnať Mihalikovi a o vedúci gól pávov sa postarala mladá florbalová nádej Kusenda. Dubničania sa po tomto góle pustili do dobýjania piešťanskej brány, ale dlho sa im nedarilo presadiť. Až dve minúty pred koncom trafil presne k žrdi Blažej a o pár sekúnd nato poslal hviezdy do vedenia Madaj. Pávom tak ostalo na vybojovanie cenného bodu necelých 70 sekúnd. A vyrovnať sa im nakoniec aj podarilo. Po prihrávke Hetteša loptu za brankára dotlačil Šerjenik a pávi si udržali dobrú šancu na preniknutie do play-off.

Reklama

FBC Páv Piešťany – ŠK Victory Stars Nová Dubnica 8:8 (2:4, 2:2, 4:2)

Góly Piešťan: Mihalik 2, Jankech 2, Šerjenik 2, Hetteš, Kusenda

Zostava Piešťan: Drabant, Vondráček – Kromholc, Bošanský, Šerjenik, Šintál, Jankech, Mihalik, Daniš, Mičo, Svetlík, Domin, Beluský, Kusenda, Hetteš, Urland, Posuch

Tabuľka II. ligy západ

tabulka-pav[1]Autor: Stano Drabant

 

Populárne články