Connect with us

Novinky

Florbal: Páv Piešťany bral na svojom prvom pokoronovom turnaji striebro

Published

on

Reklama

Vo florbale podobne ako vo všetkých ostatných športoch boli s nástupom ochorenia COVID-19 zrušené všetky turnaje. Po uvoľnení pravidiel sa začali turnaje opäť organizovať a na jeden z prvých sa koncom júla prihlásili aj piešťanskí pávi. Výsledkom bolo druhé miesto, ktoré ich príjemne prekvapilo a potešilo.


Turnaj zorganizoval florbalový klub Močenok, za ktorý hrali aj skúsení hráči z Nitry. Zúčastnili sa ho tímy a hráči z celého spektra líg od mužskej a juniorskej extraligy naprieč 1.ligou až po 2.ligu.

Reklama

Piešťanci, kompletný káder extraligových juniorov a druholigových mužov, úplne po prvýkrát trénujú počas celého leta, teda v júni, júli aj v auguste. Na prvé tohtosezónne meranie síl smerovali z plného tréningu. 

Úvodný tabuľkový zápas odohrali s Buldozer – Snipers Bratislava s  výsledkom 2:2. Góly strieľali Kromholc a Bugár.  Pávi mali na dosah víťazstvo, avšak inkasovali vyrovnávajúci gól tri sekundy pred koncom. 

Reklama

V druhom zápase podľahli Seredi 1:2 (g Kollár), keď počas vylúčenia Kromholca využili súperi hru v početnej prevahe.

Vo štvrťfinále nastúpili Piešťanci proti Hlohovcu, za ktorý nastúpil aj reprezentačný obranca. Po jeho strate loptičky prešiel do úniku Kromholc, ktorý sa preštrikoval cez ďalších 2 hráčov a blafákom prekonal bránkara. Gólovo sa krátko na to presadil aj Kopún delovkou vymietol brankárovi spojnicu a skóre upravil na 3:0 po prihrávke od Stanka spoza brány Pavlíćek.

Semifinále bolo opakovaním druhého zápasu, pričom Seredi medzičasom dorazili posily. Pávi mali čo súperom vracať a tak sa aj stalo. „Prvé minúty boli trápením a hneď sme inkasovali gól. Do tempa nás dostal gól, keď sa strelecky prebudil Pobjecký a hru sme opäť začali diktovať my,“ popísal priebeh zápasu M. Kromholc.

Brankár Serede však držal svoj tím  v hre a prekonať sa ho podarilo len 5 sekúnd pred koncom zápasu, pričom v úniku 2 na 1 zobral nas seba zodpovednosť Pobjecký  a prekonal seredského brankára. Piešťanci tak postúpil do boja o prvenstvo.

Finále rozhodli samostatné nájazdy

Trnava, ktorá po prvýkrát nastúpi do extraligy, prišla na turnaj do Močenku testovať nových hráčov. Hra sa neustále prelínala z jednej strany na druhú a oba celky mali aj vyložené šance, no nepodarilo sa im streliť gól.

Zápas bol opatrný a taktický, no zároveň dynamický a bojovný. Skončil sa 0:0 v riadnom hracom čase. Nájazdy však skončili 0:3 v prospech súpera, a tak Pávi skončili na 2.mieste.

„Obaja naši brankári Orel a Hlista majú skvelú formu a sú kvalitne pripravení na zápasy v sezóne. Hlavne vďaka nim sme sa prebojovali v turnaji tak vysoko. Poctivo na sebe pracujú a my sa z toho veľmi tešíme. Zápas sme odohrali na 2 päťky – mužskú: Bugár, Kromholc, Pobjecký, Polák, Faber a juniorskú: Kopún, Pavlíček, Stanko, Masarovič, B. Kollár,“ uzavrel hlavný tréner Ivan Kollár, ktorému na turnaji robil asistenta Edmond Kopún.

Muži si zmerali sily aj s Dubnicou

Týždeň po turnaji v Močenku vycestovali Pávi na priateľský zápas do Dubnice, s ktorou sa naposledy stretli v roku 2016 ešte v 1.lige. Medzičasom hrá Dubnica o vedúce priečky celoslovenskej 1.ligy.
Piešťany išli cestou práce s mládežou, a preto sa tu hrá juniorská extraliga. Muži prirodzene vznikli túto sezónu 2020/21. Na zápas vycestovali 2 päťky a celá jedna pätica hráčov maróduje doma.

„Dubnica bola v prvej tretine aktívnejšia, svižnejšia, florbalovejšia, čo sa nám už stáva na začiatkoch zápasov nepríjemné pravidlo. Postupom času sa náš káder dostal do adekvátneho tempa, čoho výsledkom bolo, že druhá i tretia tretina patrila nám. Zápas sme s prehľadom postrážili až do konca,“ povedal po stretnutí, ktoré skončilo 7:5  v prospech Pávov, tréner Kollár. 

Zostava: Somogyi, Stanko, Bugár, Urban, B. Kollár, Macejka, Pavlíček, Kopún, Pobjecký, Faber, Orel, Hlista a tréner I. Kollár.

Góly: Macejka 2, Bugár, Kollár, Urban, Pobjecký, Pavlíček
Brankári: Orel a Hlista (pol na pol)

Pávi stále hľadajú nových hráčov prípravky

Do novej sezóny nastupuje klub Páv Piešťany aj s dvomi tímami v prípravke, kde stále hľadá nových členov. Tréningy prebiehajú neustále aj počas leta. V rámci prípravy odohrala prípravka dva zápasy s Nitrou a chystá sa na odvetu. 

-red- Foto: Páv Piešťany

Populárne články