Connect with us

Novinky

Florbal: FBC Páv do finále druhej ligy nepostúpilo, ale i tak ho čaká baráž o 1. ligu

Published

on

Reklama

Florbalisti FBC Páv vyhrali základnú časť druhej ligy Západ. Nastúpili tak priamo do semifinále proti púchovskému „B“ mužstvu. Po dvoch prehrách však púť Piešťancov skončila a v lige napokon obsadili 3. miesto. Baráž o extraligu si Pávi zahrajú aj tak. Rozhodlo o tom vypadnutie Nitry v semifinále a lepšie výsledky FBC Páv v základnej časti.

„Pred dvomi rokmi sme avizovali, že náš klub sa bude prioritne venovať mládeži. V aktuálnej sezóne sa darí mládeži vo všetkých kategóriách a s ňou ide ruka v ruke aj tá mužská. Jedným dychom dodávame, že sa skladá prevažne z mládeže – dorastencov a juniorov do 19 rokov doplnených o pár skúsených hráčov. Juniorov čaká baráž o juniorskú extraligu a chceli sme, aby získali skúsenosti proti starším hráčom v mužskej lige,“ hovorí prezident klubu Matúš Krombolc.

Reklama

Podľa trénera Piešťan Michala Srnca základnú časť odohralo jeho mužstvo vo viac než dobrej forme. „Mladí chalani sa veľmi rýchlo adaptovali na vyššiu úroveň a čo ma teší najviac je fakt, že sa dokázali presadiť aj bodovo vo všetkých zápasoch. V závere sme bojovali o lídra tabuľky s dvoma tímami Hlohovcom a Nitrou, no kľúčové zápasy sa nám podarilo zvládnuť a základnú časť sme ukončili na 1. mieste. Do playoff sme tak boli nasadení až v semifinále, kde sme dostali Púchov. Náš káder po konci základnej časti trápili zranenia, konkrétne piati hráči z kádra do playoff už nezasiahli,“ približuje M. Srnec.

“Napriek zraneniam sme boli odhodlaní vyhrať a postúpiť do finále. Bohužiaľ, hneď v prvom zápase, na domácej ploche, sme podľahli Púchovu 10:9, pričom rozhodujúci gól padol sekundu pred koncom. Pre väčšinu hráčov to bolo prvé playoff v živote. Nervozitu z domáceho prostredia bolo po celý čas cítiť. Nehovoriac o tlaku, keďže sme skončili prví v tabuľke. Nedokázali sme si vytvoriť taký náskok, aby sme sa trošku upokojili,” hovorí piešťanský tréner.

Reklama

Do Púchova Pávi odchádzali s tým, že chceme chcú sériu vrátiť do Piešťan. Súper družstvo na stretnutie posilnil viacerými hráčmi, no napriek tomu boli Piešťanci viac ako dôstojný súper, i keď prehrali 0:4. „Obrannou taktikou sme kontrolovali hru a v následných protiútokoch sme si vypracovali niekoľko vyložených šancí. Strely však končili mimo bránky, na tyčkách a na domácom brankárovi. Muži teda končia sezónu na peknom 3. mieste. Chcem poďakovať všetkým hráčom a vedeniu klubu. Máme veľmi kvalitný tím mladých chalanov, ktorí chcú na sebe tvrdo pracovať. Výsledky prichádzajú,” dodáva Michal Srnec.

Mužov i juniorov čaká baráž. Juniorská o extraligu je pre klub dôležitejšia úloha

Mužov teraz čaká baráž o postup do 1. celoslovenskej mužskej ligy. Hrať sa bude koncom apríla v Kežmarku. Prvé dve mužstvá druhej ligy západ sú B-čkami extraligových a prvoligových tímov, takže postúpiť nemohli. O postup bojovala Nitra, ktorá však rovnako vypadla v semifinále. Keďže Piešťanci boli lepší v základnej časti, patrí im tretia priečka a tým aj právo na baráž. V nej sa stretnú dve družstvá z 1. ligy a po jednom mužstve z každého regiónu druhej ligy. Zo šiestich účastníkov baráže do 1. ligy postúpia traja.

Ešte predtým však, hráčov Piešťan čaká pre klub dôležitejšia úloha. Juniori, ktorí hrali druhú ligu za mužov, budú v baráži bojovať o postup do juniorskej extraligy. „Veríme, že skúsenosti, ktoré nabrali v mužskej súťaži zúročia a privedú piešťanský florbal do extraligy juniorov. Držíme im palce,“ zakončuje prezident FBC Páv Matúš Kromholc.
-red-

Populárne články