Connect with us

Novinky

Diaľkové plávanie: Filip Lányi dominoval v Brne

Published

on

Reklama

V nedeľu 12. júla vycestovali reprezentanti Slovenska v diaľkovom plávaní na prvý reprezentačný štart po nútenej prestávke do Brna. Na brnenskej priehrade sa uskutočnili preteky v diaľkovom plávaní Garoma plus maratón na 5 a 10 km tratiach. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany na nich reprezentovali dvaja plavci Filip Lányi a Lukáš Kunic.

Piešťancom sa v náročnom preteku na 5 km trati v 18 stupňovej vode veľmi pekne darilo. Filip Lányi v kategórii mužov a konkurencii vyše 100 štartujúcich plavcov a reprezentantov Českej republiky ovládol čelo pretekov od začiatku preteku až do jeho záveru. Vyhral brnenské kolo českého diaľkoplaveckého pohára suverénnym spôsobom, keď v cieli zdolal druhého v poradí, českého reprezentanta Tomáša Ludvíka o 45 sekúnd.

Reklama

Pri prvom reprezentačnom štarte sa nestratil ani o rok mladší Lukáš Kunic, keď po veľmi peknom výkone v náročných podmienkach bez neoprénu obsadil celkovo 15. priečku ako druhý najlepší zo Slovákov.

Tešíme sa z úspechov našich plavcov, ktoré sú veľmi motivujúce do nasledujúcej prípravy. Na 10 km trati zabojoval reprezentant Slovenska Tomáš Peciar z Nitry a doplával po veľkom boji na piatom mieste.

Reklama

Na snímke vľavo Filip Lányi a vpravo Lukáš Kunic krátko pred štartom.

Text: Radoslav Suchánek Foto: Facebook SPF

Populárne články