Connect with us

Šport

DHL Sereďmaratón s horskou prémiou na Havrane

Published

on

Reklama

V sobotu 18. mája bude cesta popod Červenú vežu a stúpanie na Havran súčasťou trasy 14. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov DHL Sereďmaratón. Organizátori očakávajú zvýšený počet štartujúcich oproti predošlým ročníkom. Pridať sa môžete aj vy, registrovať sa dá ešte stále.

Organizátori z ŠK Cyklo-Tour Sereď predstavili novinky podujatia na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v piešťanskom hoteli Park Avenue. Hosťom, ktorý príde odštartovať 14.ročník bude slovenská biatlonistka Terézia Poliaková. Predstavený bol aj dres pre celkového víťaza, ktorý organizátor pripravil v spolupráci so slovenským výrobcom dresov NyNa. Ďalšou novinkou je limitovaná edícia cyklistických fliaš pripravovaná špeciálne pre DHL Sereďmaratón v spolupráci s holandskou spoločnosťou Tacx – výrobcom cyklo fľašiek najmä pre profesionálne svetové tímy.

Reklama

Zaujímavým faktom je počet zaregistrovaných pretekárov. Kým v roku 2018 to bolo k 3. máju 50 pretekárov v tomto roku vzrástol počet až na 120 pretekárov. „Záujem o preteky nás veľmi teší a zároveň motivuje pripraviť ich čo najlepšie a myslieť na každý detail. Rozhodli sme sa aj rozšíriť organizačný tím o 3 koordinátorov, ktorí budú mať na starosť dopravu a bezpečnosť, registráciu, ocenenia a detský Cyklomaratónik, služby a catering“ povedal riaditeľ pretekov Lukáš Riha.

Keďže preteky splnili, ako jediné zo Slovenska a okolitých štátov, kritériá UCI týkajúce sa medzinárodných cyklistických pretekov je pravdepodobné, že nárast v počte zaregistrovaných pretekárov bude ešte väčší.

Reklama

Trasa pretekov aj s horskou prémiou na Havrane

Trasa pretekov zostáva nezmenená s dĺžkou 116 km a prevýšením 1250 m. Prechádzať sa bude 25 mestami a obcami. Tento rok sa organizátori rozhodli zapojiť do pretekov všetky obce tým, že vyhlásili súťaž o 3 najaktívnejšie obce, ktoré budú najviac povzbudzovať pretekárov. Víťazné obce budú ocenené diplomom, trom pretekárom z každej obce umožnia štartovať v ďalšom ročníku za zvýhodnenú cenu a zaradia v nich špeciálne prémie, čím ich ešte viac zviditeľnia.

Priestor medzi štartom a cieľom hlavných pretekov je na námestí vyplnený rôznymi súťažami, hrami, občerstvením, oddychovou zónou a detskými pretekmi. Každé dieťa bude štartovať, zdarma a obdrží štartovací balík s číslom, lístkom na detskú tombolu, vodou, cyklistickou fľaškou, sladkými a vecnými prekvapeniami.

Viac informácií a registrácia na http://www.cyklosered.sk/sm/.

TS/red

Populárne články