Connect with us

Šport

Cyklistika: Jozef Metelka sa pripravuje na majstrovstvá sveta do Mexika

Published

on

Reklama

Piešťanský zdravotne postihnutý cyklista Jozef Metelka sa v Anglicku pripravuje na majstrovstvá sveta na dráhe, ktoré sa uskutočnia začiatkom apríla v Mexiku. Minulý víkend absolvoval dva cestné preteky kategórie Elite, kde štartujú britské profesionálne tímy. V sobotu na Roy Thame Cup Road Race medzi zdravými cyklistami skončil piaty. Deň na to sa predstavil na pretekoch Jock Wadley Memorial RR a v prevažne tímovom pelotóne obsadil 26. miesto.

2014_RoyThameCup_Report01[1]

Reklama

„V sobotu mala trať 120 km. Podarilo sa mi dostat sa do úniku, kde sme 10 jazdci spolupracovali a vytvorili si dostatočný náskok od pelotónu.  Na konci preteku išiel  Thomas Bustard z tímu Velosure Giordana do úniku a získal prvenstvo. Zbytok skupiny si to rozdal v záverečnom šprinte, kde sa mi podarilo získať piate miesto,“ popísal priebeh preteku Jozef Metelka.

Po náročnom preteku a celom týždni tréningu na velodrome, bol piešťanský rodák trochu unavený. „Avšak po chvíľke jazdenia v pelotóne som sa začal cítiť lepšie a lepšie. Zopár krát som sa pokúšal o atak, ale bol som veľmi dobre strážený ostatnými jazdcami, nik ma nechcel nechať ísť do úniku. Únava sa samozrejme dostavila a nakoľko som bol sám bez tímu a nepodarilo sa mi dostať do únikovej skupiny, boj o popredné miesta bol pre mňa skončený. Obsadil som 26-te miesto z 62 členného prevažne tímového pelotónu,“ konštatoval J. Metelka.

Reklama

Momentálne je však podstatnejšia príprava na majstrovstvá sveta v Mexiku, preto aj tieto dva preteky boli brané hlavne ako tréning. „Tento týždeň pokračujem v príprave na velodrome v Newporte, na traťovom špeciáli Cervelo T4. Už nezostáva veľa času, preto všetko sústreďujem na prípravu. Pred odletom 27. marca prídem ešte na pár dní na Slovensko. Samotný šampionát v Mexiku začína 10. apríla,“ hovorí Jozef Metelka.

Autor: ht Foto: www.velouk.net

Populárne články