Connect with us

Novinky

Cyklistika: Jozef Metelka majstrom sveta v časovke

Published

on

Reklama

Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa stal v piatok 3. augusta víťazom časovky jednotlivcov na UCI majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v kategórii C4. V talianskom Maniagu dosiahol na 27,2 kilometra dlhej trati čas 33:50,26 minúty a druhého Sergeja Pudova z Ruska zdolal o 75 sekúnd.

Reklama

Tretí Kyle Bridgwood z Austrálie stratil na víťaza 1:55,66 min. Ďalší slovenský reprezentant Patrik Kuril skončil na deviatom mieste.

Jozef Metelka sa mesiac pred majstrovstvami sveta ospravedlnil za svoje výroky na minuloročných majstrovstvách sveta na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka. Bola to jedna z podmienok paralympionikov na obnovenie spolupráce. Jozef Metelka sa chce dobre pripraviť na Paralympijské hry Tokio 2020 a taktiež pretekať v konkurencii zdravých športovcov, konkrétne v disciplíne 4 km v dráhovej cyklistike. „Chceme to naštartovať v budúcom roku. Chcel by som zajazdiť 4 km za 4:20 min, ktorý už patrí do svetovej elity. Momentálne svojím časom patrím do najlepšej dvadsaťštvorky na svete. Chcem plnohodnotne absolvovať vrcholné podujatia medzi zdravými, nielen sa tam zúčastňovať. Už som súťažil na Svetovom pohári medzi zdravými na dráhe v Glasgowe po PH v Riu, kde som skončil na začiatku poslednej tretiny štartovného poľa. Neskôr v Portugalsku som bol aj siedmy. Potom však prešiel rok s materiálnymi aj rôznymi inými problémami, ale trénovať som neprestal. Ak by som však bol nominovaný na majstrovstvá Európy, chcel by som tam dosiahnuť dobrý výsledok,“ vysvetlil Metelka, ktorého citoval portál aktuality.sk.

Reklama

Cyklista naďalej zostáva trénovať v Anglicku a v spolupráci s trénerom Kyleighom Mannersomm, keďže na Slovensku nie je zodpovedajúci velodrom. Celé jeho vyjadrenie si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.


-red- Zdroj: aktuality.sk Foto: Josep Caballero

Populárne články