Connect with us

Šport

Curling: Nádej na cenné kovy ešte nezomrela

Published

on

Reklama

Po úvodných víťazstvách nad USA, Čínou a Fínskom čakali slovenskú curlingovú reprezentáciu prehry s Veľkou Britániou, Južnou Kóreu a Švédskom. V boji o cenné kovy na Zimnej paralympiáde v Soči sa udržali vďaka včerajšiemu víťazstvu nad Nórmi 11:4.

[singlepic id=43009 w=320 h=240 float=left]„Uvedomovali sme si, že ide o kľúčový zápas, preto to bolo veľmi ťažké. Začiatok nám však vyšiel. Hoci mal súper v prvom ende hamera (posledný kameň), podarilo sa nám urobiť tri body a úspešní sme boli aj v nasledujúcom ende. Toto bolo rozhodujúce pre ďalší vývoj. Súper stratil istotu, jeho tréner prestriedal hráčov aj ich poradie, ale my sme stetnutie dotiahli do víťazného konca,“ citovala stánka spv.sk vedúceho tímu Milana Kališa. Členom curlingovej reprezentácie je aj Branislav Jakubec z Piešťan (na snímke).

Reklama

Milan Kališ dodal, že dve dnešné víťazstvá by nám priniesli semifinálovú istotu. Zápas proti Kanade majú naši curlieri v tejto chvíli za sebou. Neodolali obrovskému tlaku a prehrali v ňom 16:0. V prípade priaznivého vývoja by im však mohlo stačiť iba víťazstvo nad Ruskom, s ktorým si zmerajú sily dnes krátko po poludní.

Posledné vystúpenie našich curlerov v základnej časti bude vysielať RTVS na Dvojke o 12.30 h.

Reklama

(red)

Populárne články