Connect with us

Šport

Cibulková a Lacko sú tenistami roka 2013

Published

on

Reklama

Dvaja odchovanci piešťanského tenisu vyhrali anketu Slovenského tenisového zväzu – Dominika Cibulková už piatykrát, Lukáš Lacko sa z titulu teší druhý raz. Rozhodli o tom funkcionári, tréneri a novinári. Magdaléna Rybáriková, ktorá taktiež pochádza z Piešťan, získala v kategórii žien tretiu priečku.

[singlepic id=49911 w=320 h=240 float=right],,Byť opäť Tenistkou roka je pre mňa veľká česť. Chcela by som sa poďakovať mojím rodičom a všetkým trénerom, ktorí ma doteraz trénovali. Teším sa na novú sezónu,“ citoval Dominiku Cibulkovú web Slovenského tenisového zväzu stz.sk. „Ďakujem aj všetkým fanúšikom, teší ma, že som stále obľúbená. Nebola to ľahká sezóna, nevyšla mi celkom podľa predstáv. Jej vrcholom bol určite zisk turnajového titulu v Stanforde. Veľmi emotívny týždeň som prežívala v Sydney, kde som postúpila do finále, no v ňom som proti Agnieszke Radwaňskej neuhrala ani gem. Boli tam aj veľké zápasy v Pohári federácie a nepríjemne zranenie počas duelu so Srbskom v Niši. Verím, že nová sezóna bude úspešnejšia,“ dodala Dominika.

Reklama

 

[singlepic id=9024 w=320 h=240 float=right]Uplynulá sezóna nebola ľahká ani pre Lukáša Lacka. „Úvod roka mi vyšiel, no potom ma pribrzdilo zranenie. Po návrate z Roland Garros zasa prišli zdravotné problémy, dostal som zápal pľúc. Teší ma, že aspoň záver sezóny mi vyšiel podľa predstáv a podarilo sa mi udržať v prvej svetovej stovke. Som rád, že tu teraz stojím ako víťaz ankety a vďačím za to predovšetkým mojim rodičom, priateľke a trénerovi Lacovi Simonovi. Špeciálne ďakujem kondičnému trénerovi Lacovi Olászovi, s ktorým sme spolupracovali 10 rokov,“ povedal Lukáš pre stz.sk.

Reklama

Text: red Foto: th, Facebook.com

Populárne články