Connect with us

Šport

Chýbajúcu Nafukovačku môže nahradiť nová športová hala

Published

on

Reklama

Na pozemku severne od ihriska v areáli futbalového štadióna má vyrásť športovisko aké v Piešťanoch chýba už od zbúrania Nafukovačky. Žiadosť súkromného investora o prenájom parcely so zámerom vybudovať priestor pre halové športy prešiel mestskou radou (MsR). Definitívne o nej rozhodnú poslanci.

Reklama

Podľa zápisu z rokovania MsR prejavila záujem o prenájom pozemkov spoločnosť Eur-Med Slovakia s. r. o. zo Starej Turej. Zastupuje ju Miroslav Nerád, ktorý sa ako sponzor a predseda správnej rady klubu podieľa na úspechoch Piešťanských Čajok. Eur-Med má platiť počas doby výstavby symbolické nájomné a hotovú halu previesť za symbolickú sumu do vlastníctva samosprávy. Vyplýva to z uznesenia schváleného radou.

Zámer vybudovať nové športovisko potvrdil riaditeľ basketbalového klubu Piešťanské Čajky Miloš Drgoň. Podrobnosti prezradil nechcel s tým, že definitívne rozhodnutie zatiaľ nepadlo. Basketbalistky v uplynulej sezóne trénovali a hrali aj medzinárodné zápasy v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Nová športová by mala byť náhradou tohto dočasného riešenia. Uvítali by ju aj hádzanári, nakoľko v našom meste nemajú priestory predpísaných rozmerov už od zbúrania Nafukovačky v roku 2007. Na jej mieste malo vyrásť Paralympijské centrum.

Reklama

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články