Connect with us

Novinky

Chcete plávať a pritom sa hrať? Skúste vodné pólo

Published

on

Reklama

Chcete plávať, trénovať a pritom sa hrať? Skúste vodné pólo. Klub vodného póla Kúpele Piešťany pozýva do svojich radov ročníky narodenia 2009 a mladší do prípravky a ročníky narodenia 2005 a mladší do žiackych kategórií.

 

Reklama

Klub dosahuje dlhodobo veľmi dobré výsledky pri práci s mládežou. Darí sa mu v žiackych súťažiach, avšak hráči majú v staršom veku okrem reprezentácie materského tímu potenciál uplatniť sa v špičkových kluboch aj v zahraničí. Príkladom môžu byť i hráčky a hráči ako Baranovičová, ktorá hrala za taliansky Neapol, Rybanská hrajúca za maďarský Szentéš, Kissová za OSC Budapešť, Kováčiková za Olympiu Košice, či M. Kolárik, ktorý je takmer 10 rokov oporou Slovenského reprezentačného družstva a v súčasnosti pôsobí v maďarskej Tatabanyi.

Reklama

História vodného póla – pólisti začínali v teplom ramene Váhu

Prvé zmienky o vodnopólových stretnutiach vodných pólistov v Piešťanoch sú z roku 1933.
V tomto období ešte neexistovalo kúpalisko EVA, a tak vodní pólisti trénovali v teplom ramene Váhu. V roku 1933 začala výstavba kúpaliska EVA, ktoré bolo otvorené
7. novembra 1934 , vtedy ako najmodernejšia otvorená (50-ka) a krytá (25-ka) plaváreň v Európe. Od tejto chvíle sa pozitívne zmenili podmienky na rozvoj vodného póla v Piešťanoch.

Vodné polo v Piešťanoch je dodnes jediným kolektívnym športom v Piešťanoch , ktorý získal pre Piešťany majstrovský titul. Čo je potešujúce tak i v kategórii mužov v roku 1965 ako i v kategórií žien v ročníku 2015-2016.  Za viac 85 ročnú históriu vodného póla v Piešťanoch dosiahli odchovanci vodného póla veľa úspechov v reprezentačných družstvách ako i zahraničných súťažiach.

Najväčšie úspechy posledných rokov

Úpravy kúpaliska Eva, ktoré má Klub vodného póla Kúpele Piešťany v prenájme skvalitnili podmienky na vodné pólo v Piešťanoch čoho dôkazom je i organizovanie Slovenského pohára mužov v rokoch 2015, 2016 a 2017. 

Piešťanskí muži hrajú v ostatných rokoch vodnopólovú extraligu, v rokoch 2015 a 2016 B skupinu, kde boli v oboch rokoch tretí. Vlani už hrali extraligu a skončili na 6. mieste. Okrem toho sa im vlani darili aj v   Slovenskom pohári kde skončili štvrí.

Ženské vodné pólo v Piešťanoch v rokoch 2015 až 2017 postupne zúročilo dobrú prácu s mládežou, ktorá v rokoch 2012 až 2014 priniesla tri majstrovské tituly v kategórii žiačok. Postupne sa obsadzovali súťaže aj vo vyšších kategóriách a prichádzali aj výsledky v podobe ďalších majstrovských titulov. Najúspešnejší bol rok 2016, keď vodné pólistky KVP Kúpele Piešťany vyhrali majstrovský titul vo všetkých kategóriách, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu vodnopólovému klubu na Slovensku. Trénermi ženských kategórií v tomto období boli Ján Baranovič a Peter Julíny. V tomto roku získali Piešťanky aj Slovenský pohár žien. 

PR

Populárne články