Connect with us

Šport

Cena Slovenska v Potôni aj s hororovým kúskom

Published

on

Reklama

Minulý víkend (20. – 22. augusta) sa išla už tridsiatatretia motoristická Cena Slovenska, nie však na piešťanskom letisku, ale na prvom slovenskom okruhu v Orechovej Potôni. Jediné slovenské „okruhové“ preteky sa jazdielavali na okruhu vytvorenom na letisku v Piešťanoch, avšak táto trať už nespĺňala bezpečnostné štandardy FIA. Od roku 1989, kedy sa išiel 29. ročník, sa uskutočnili preteky iba tri razy.

[singlepic id=3216 w=320 h=240 float=left]Okruhové preteky cestných áut a formúl sa teda po prvýkrát v histórii Slovenskej republiky išli na plnohodnotnom okruhu, ktorým je trať v Orechovej Potôni. Okruh Slovakia Ring patrí medzi najdlhšie cestné okruhy v Európe s dĺžkou 5,92 km. Trať je široká 12 m, má prevýšenie 6 metrov a je na nej 14 zákrut.

Reklama

Vrámci pretekov nebola núdza o napínavé okamžiky a v prípade Poliaka Radoslawa Kordeckého z tímu Fuchs Star Motor Racing dokonca o hororový kúsok. Pravdepodobne si neskoro všimol prekážku v podobe stojaceho súpera, zazmätkoval, jeho auto prerazilo zvodidlá, vyletelo do vzduchu, pričom sa zastavilo tesne pri tribúne s divákmi a začalo horieť. Poľského pretekára rýchla zdravotnícka pomoc previezla do nemocnice v Dunajskej Strede, kde jazdcovi ošetrili popáleniny druhého a tretieho stupňa.

Pozriete si atmosféru podujatia vo fotogalérii Martina Viazanka.

Reklama

[nggallery id=116]

Populárne články