Connect with us

Šport

Čajky v Arade prehrali vysoko vysokú prehru 85:56

Published

on

Reklama

Na ďalší zápas CEWL cestovali Piešťanské Čajky do rumunského mesta Arad. Do stretnutia vstúpili koncentrovane a po úvodných minútach mali na svojom konte 6 bodový náskok (12:18), ale v nasledujúcich minútach sa karta obrátila.

[singlepic id=49054 w=540 h=320 float=center]

Reklama

Do druhej štvrtiny nastúpil Arad so zlepšeným herným prejavom a šnúrou 16:0 si počas šiestich minút hry zabezpečil pohodlný náskok, ktorý počas druhého polčasu navýšil už len o šesť bodov. V druhej časti hry rumunské basketbalistky preskákali Čajky, o čom svedčí pomer doskočených lôpt po dvadsiatich minútach hry 27:15 v prospech domácich. Ich silnou zbraňou bol najmä útočný doskok, ktorým si vedeli zabezpečiť niekoľko druhých šancí, čo Čajky ubíjalo.

Tréner Martin Pospíšil skúsil na pozícií rozohrávačky okrem Kateřiny Bartonovej tentoraz aj Petru Bartánusovú či Nikolu Dudášovú.

Reklama

Po polčasovej zmene strán sa hostky zobudili, no množstvo nepremenených striel spod koša im zabránilo v návrate do zápasu. Domáce hráčky naďalej zdobila presná streľba a hoci Čajky bojovali, dobré úseky hry striedali slabšie a to domáce basketbalistky trestali. Dobre rozbehnutý Arad si tak na svoje konto pripísal v tejto sezóne už trináste víťazstvo v rade.

„Posledné dva zápasy boli z našej strany veľmi podobné. Dokázali sme koncentrovane otvoriť zápas, no po úvodnej fáze sa vytratila zdravá agresivita a disciplína čím sme súperovi ponúkli priestor na výrazný bodový únik. Po polčase sa podarilo niektorým hráčkam vystúpiť z komfortnej zóny, začali sme získavať voľné lopty a náš výkon dostal inú tvár. Momentálne je pre nás veľmi dôležité, aby sme vystúpili z pohodlnosti a alibizmu a zobrali osud zápasov do svojich rúk,“ zhodnotil Martin Pospíšil.

„Prvý polčas bol z našej strany veľmi nedisciplínovaný, neplnili veci, ktoré sme si v šatni povedali a preto si super vybudoval 20 bodový náskok. V druhom polčase sme to napravili, nechýbala bojovnosť a viac sme si pomáhali, či už v útoku, tak aj v obrane,“ povedala Petra Bartánusová.

Universita Goldis ICIM Arad – Piešťanské Čajky 85:56 (24:18, 24:7, 18:16, 19:15)

(pm)

Populárne články