Connect with us

Novinky

Čachtice sú lákadlom, Čachtický krvák naplnil kapacitu

Published

on

Reklama

Druhý ročník Bathory cross, alebo inak povedané Čachtického krváku, je lákadlom pre bežcov z blízka i z ďaleka. Organizátori už museli obmedziť registráciu, keďže sa naplnila kapacita 400 pretekárov a ďalší potencionálni záujemcovia sa tak dostanú na štart iba v prípade, že sa niekto odhlási, alebo nezaplatí štartovné. Momentálne by sa malo preteku zúčastniť 315 mužov a 85 žien z Českej republiky a zo Slovenska.

Finále trailovej série štyroch behov pod názvom „Výživná štvorka“ sa pobeží v karpatských lesoch v okolí Čachtického hradu v nedeľu 26. novembra so štartom o 10:00 h. Na bežcov čaká náročná trať s dĺžkou 23 km a s prevýšením 950 m.

Reklama

Trasa povedie zväčša po turistických chodníkoch v okolí Čachtického hradu (375m.n.m.). Bežci ho obehnú z oboch strán s možnosťou pekných výhľadov. Po trase navštívia obce Višňové, Hrachovište (tu bude občerstvovacia stanica) a nevynechajú ani najvyšší bod trasy, vrch Veľký Plešivec (484m.n.m.). Relatívne malé nadmorské výšky môžu viesť k názoru, že niet kam stúpať. Opak je však pravdou. Na trase bežcov čakajú štyri náročné výzvy v podobe stúpaní. Prvé tiahle stúpanie (Báthory Erzsébet Mászás) začína krátko po štarte a má parametre 2500m/+180m. Po relaxačnom zbehu do Višňového prichádza druhé stúpanie (Ilona Jó Mászás) s parametrami 770m/+155m. Opätovné klesanie stále ešte do Višňového a ďalšie v poradí tretie stúpanie (Dorota Szentes Mászás) ma parametre 730m/+100m. Posledné štvrté stúpanie (János Ujvári Fickó Mászás) bude na konci Hrachovišťa dolinou Vidovica až na Veľký Plešivec s parametrami 2400m/+230m. Spolu je to v týchto stúpaniach celkovo 6400m/+665m.

Prezentácia prihlásených bežcov začína od 8.00 hod. v budove Základnej školy v Čachticiach a potrvá do 9:45. Po skončení behu je pre účastníkov pripravené teplé jedlo a uskutoční sa vyhlásenie víťazov preteku a tiež celej série.

Reklama

-th- Zdroj: www.nahrade.sk  Foto: www.facebook.com/nahrade.sk/

 

 

Populárne články