Connect with us

Šport

Beh okolo Tematínu vyhrali Vrábel a Plačková

Published

on

Reklama

Účastníci si nevedeli trať nového bežeckého podujatia vynachváliť. Pre tých, ktorí Tematínske vrchy nepoznajú, bolo pripravených niekoľko prekvapení. Napríklad finiš hore zjazdovkou.

fotka 2

Reklama

Na trať dlhú 10,5 km sa v nedeľu 25. mája postavilo 55 bežcov. Dvojnásobnú dĺžku sa odhodlalo absolvovať ďalších 24 účastníkov. V hlavnej kategórii – muži A na 21 km, zvíťazil Martin Vrábel s časom 1:41:25 h. Medzi ženami bola najlepšia Gabriela Plačková (2:22:50).

Na 10,5 km dlhej trase dominovali Rastislav Karel (51:09) a Katarína Kovalčíková (01:04:37). Kompletné výsledky zverejnili organizátori na tejto adrese. Víťaz tohto preteku štartoval v kategórii mužov nad 40 rokov a hravo predbehol aj svojich mladších kolegov.

Reklama

Podľa organizátorov aj účastníkov bol prvý ročník Behu okolo Tematínu vydarený. Trasa vedúca po vrstevnici ponúkala nádherné výhľady na okolitú krajinu a bola vhodná aj pre rekreačných bežcov, napriek tomu, že jej prevýšenie dosiahlo až 300 m na 10 km. Prilákala ľudí z celého Slovenska, ale najviac ich prišlo z Piešťan. Medzi nimi aj spevák kapely Slniečko Peter Punto Remiš.

Organizátorka pretekov Jana Beňačková-Štefečková informovala, že už teraz pracuje na príprave ďalšieho bežeckého podujatia. Preteky s názvom Night Run budú mať viacero trás a uskutočnia sa 20. septembra.

(red)

Populárne články