Connect with us

Šport

Basketbalový kemp z pohľadu trénerky: Bola to hlavne zábava!

Published

on

Reklama

Na úspechy Piešťanských Čajok možno už čoskoro nadviaže mladá generácia. Na basketbalovom kempe rozpoznala pivotka Majka Felixová, ktorá mala úlohu trénerky, niekoľko talentov. Napísala o tom na svojom blogu.

[singlepic id=45360 w=520 h=340 float=center]

Reklama

„Nevedela som úplne do čoho idem, koľko bude detí, ani či už niekedy v živote držali loptu. Vedela som len, že si to idem užiť,“ spomína basketbalistka a dodáva: „Pre nás nebolo dôležité len to, aby deti robili čo im prikážeme a čo vymyslíme, ale už hneď na začiatku som im povedala, že sa tu ideme hlavne Baviť!“

Úspechy malých zverencov ju veľmi tešili. Kým na začiatku týždňa dali jeden kôš z 30 pokusov, ku koncu kempu to bolo niekoľkonásobne viac. „Deti v tomto veku sú veľmi učenlivé a ak sa im správne človek venuje, výsledky by sa mali ukázať aj za takúto krátku dobu.“ Basketbal podľa jej slov zaujal aj tých, ktorí s ním predtým nemali žiadnu skúsenosť. Staršie a skúsenejšie deti si mohli ďalej rozvíjať svoje talenty.

Reklama

Kemp však nebol iba o tréningu, ale najmä o zábave. Organizátori rovnako ako malí účastníci spolu vymysleli niekoľko nových hier, pri ktorých zlepšovali svoje pohybové schopnosti a zároveň sa zabávali. Poobedia trávili na kúpelisku Eva, kde okrem relaxu v bazéne hrali hrali volejbal alebo stavali hrad z piesku.

„Ďakujem všetkým deťom ktoré to s nami vydržali, ich rodičom, že nám ich zverili, Miške Stankovej za trénerskú výpomoc prvý týždeň, mladým juniorským basketkám Domči Labudovej, Katke Gajdošechovej a Dii Malkovej za spríjemňovanie tréningov a pobytov na kupku, ale hlavne môjmu spolutrénerovi Dobruštovi Luptákovi. Teším sa, ako sa budúce leto stretneme v ešte väčšom počte ako tento rok a zažijeme ešte viac zábavy!“  uzavrela Majka Felixová.

(red)

Populárne články