Connect with us

Šport

Basketbal pre deti v mestskom parku

Published

on

Reklama

Basketbalový klub mládeže Piešťany spolu s Piešťanskými Čajkami, v spolupráci s občianskym združením Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany a Slovenskou basketbalovou asociáciou organizujú počas letných prázdnin päť stretnutí s basketbalom pre deti narodené v roku 2003 a mladšie.

Stretnutia budú vždy vo štvrtok . Prvé je na pláne už ten nadchádzajúci 10. júla od 17.00 h na ihrisku v parku za Domom umenia. Ďalšie sa uskutočnia 17., 24., 31. 7. a 7.8. Netreba sa nikde prihlasovať, stačí prísť.

Reklama

unnamed„Naši malí kamaráti sa oboznámia s basketbalom a dostanú možnosť vyskúšať si túto prekrásnu hru. Hravou a nenásilnou formou predstavia lektori deťom, čo všetko basketbal obnáša a čo všetko s ním možno dosiahnuť,“ vysvetlil Miloš Drgoň, manažér klubu Piešťanské Čajky. Dodal, že organizátori basketbalových popoludní nechcú lamentovať nad tým, ako deti nemajú záujem o šport: „Rozhodli sme sa prísť v prvej fáze s basketbalom priamo k prázdninujúcim deťom a v druhej fáze im umožníme ukázať svoje basketbalové schopnosti v najrôznejších súťažiach. Naším cieľom je samozrejme nájsť si potenciálne nové basketbalistky a propagovať náš šport na verejne prístupnom mieste, nie len za zavretými dverami telocvične.“

„Sme radi, že sa podarilo dohodnúť tieto verejné basketbalové tréningy pre deti. Rozprávali sme sa o nich s trénerom Michalom Kubalom na stretnutí aktivistov, ktoré organizovalo OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany a chceli sme, aby mali deti možnosť spoznať šport, ktorý momentálne robí veľmi dobré meno Piešťanom. Ľudia vo vedení BKM Piešťany a Piešťanských Čajok presne pochopili pointu a veríme, že aj vďaka takýmto akciám sa podarí vychovávať nasledovníčky momentálne úspešným basketbalistkám, prípadne, že sa nájde niekto, kto sa pokúsi obnoviť aj chlapčenský basketbal,“ povedal Tomáš Hudcovič, podpredseda OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany.

Reklama

Od pondelka 7. júla štartuje taktiež už tradičné Piešťanské basketbalové leto. Deťom sa bude tiež venovať slovenská reprezentantka Piešťanská Čajka Mária Felixová a Dobroslav Lupták, tréner BKM Piešťany. Pre účastníkov je pripravený každodenný program od skorého rána do popoludnia.  Dopoludnia absolvujú tréningy v telocvični, popoludní sa budú môcť vyšantiť na Eve.

unnamed (1)

-md-

Populárne články