Connect with us

Šport

Basketbal: Posledný krok býva najťažší. „Verím, že to zvládneme a postúpime do finále,“ burcuje Ke´Shunan James

Published

on

Reklama

Semifinálová séria Niké Extraligy Žien medzi Piešťanskými Čajkami a Young Angels Košice sa za stavu 2:0 pre Piešťanky opäť presúva do Diplomat arény. Basketbalistky z kúpeľného mesta majú dva postupové mečbaly a v sobotu 2. apríla sa budú snažiť o spečatenie postupu do finále. Ako sa však hovorí, posledný krok býva najťažší.

Po domácom jednoznačnom víťazstve 93:68 uspeli Čajky aj v stredu na košickej palubovke, no na víťazstvo sa riadne nadreli. Po vlažnom začiatku stretnutia prehrávali Čajky v úvode druhej štvrtiny už o hrozivých 21 bodov. Ani to ich však nezlomilo, ukázali mentálnu silu a postupne začali zmazávať náskok domáceho tímu až vedenie preklopili na svoju stranu a napokon zvíťazili 60:53.

Reklama

„Na začiatku sme začali veľmi vlažne, ale potom sme sa zobudili a začali sme hrať ako tím. Teší ma, že sme dokázali otočiť takýto zápas, pretože tá strata bola naozaj veľká,“ povedala v rozhovore pre Basket.sk najlepšia strelkyňa zápasu Ke´Shunan James, ktorá pomohla Čajkám 23 bodmi a 7 doskokmi. Za hlavný faktor zmeny herného obrazu označila energiu. „V úvode sme ju nemali, potom sme výrazne pridali. Popadali nám nejaké strely a aj ja osobne som sa zrazu cítila veľmi dobre. Dostali sme sa do správneho rytmu a už to išlo.“

Americká krídelníčka sa po takmer polročnej rekonvalescencii zraneného kolena postupne vracia do formy a už teraz dôležitou oporou tímu z kúpeľného mesta.  „S každým zápasom sa cítim lepšie a lepšie. Tá pauza kvôli zraneniu bola dlhá, no o to mám teraz väčšiu chuť do basketbalu a hlavne chcem pomôcť tímu v tejto najdôležitejšej časti sezóny,“ povedala Jamesová.

Reklama

Za stavu 2:0 na zápasy pre Piešťanské Čajky sa tak semifinálová séria presúva opäť do Piešťan. Čajky majú sériu veľmi dobre rozohranú, no uvedomujú si, že ich v sobotu nečaká nič jednoduché a nechcú nič podceniť. „Posledný krok býva najťažší a potrebujeme to zvládnuť hlavne v hlavách. Košice nemajú čo stratiť a to môže byť pre nás náročnejšie. Verím však, že domáce prostredie nás podrží a od úvodu nastúpime s lepšou energiou,“ uviedol tréner Čajok Peter Jankovič.

„Verím, že zvíťazíme a ukončíme sériu. Viem, že to nebude jednoduché, ale určite na to máme a ak podáme svoj optimálny výkon, tak to zvládneme,“ dodala Ke´Shunan James.

Rozpis zápasov semifinálovej série play-off:
02.04.2022 Piešťanské Čajky – YOUNG ANGELS Košice 18:00 hod.
06.04.2022 YOUNG ANGELS Košice – Piešťanské Čajky 19:00 hod. / prípadný 4. zápas
09.04.2022 Piešťanské Čajky – YOUNG ANGELS Košice 18:00 hod. / prípadný 5. zápas

Zdroj: Basket.sk, Foto: Laco Duračka

Populárne články